Пастата е може би едно от най-лесните (и вкусни) ястия,

...
Пастата е може би едно от най-лесните (и вкусни) ястия,
Коментари Харесай

Грешки при приготвянето на паста

Пастата е може би едно от най-лесните (и вкусни) ястия, които можете да сготвите. И все пак 90% от хората позволяват най-малко девет неточности при приготвянето на една от безконечните италиански класики.

Грешната марка

 Снимка 320925

Цената и качеството и тук постоянно вървят ръка за ръка. Внимавайте, тъй като редица производители на макаронени произведения имат така наречен бързи класове. Тези артикули и марки са по-евтини и постоянно с по-ниско качество. За тяхното подготвяне се употребяват брашна, които имат добавки или форсират процеса на сушене.

Водата

 Снимка 320926

Добавяте ли пастата към водата прекомерно рано? Изчакайте задоволително - водата би трябвало да заври добре. Когато това стане, тогава поставете пастата.

Солта

 Снимка 320927

Към водата за паста би трябвало да методите като към подправянето на чорба. Не, не да сложите подправки, а да посолите задоволително - тъй като какво е една чорба без сол, нали. Същото е и с пастата.

Количествата

 Снимка 320928

Съотношението на водата и пастата е значимо. Последната има потребност да " плува ", а вашата задача е да ѝ осигурете нужното количество вода, с цел да го направи.

Изплакване

 Снимка 320929

" Трябва ли да изплаквам пастата, откакто я извадя от водата? " е един от най-задаваните въпроси за процеса на подготвяне. И това в действителност има значение. Допускате огромна неточност, в случай че го вършиме. Остатъчното нишесте при пастата ще добави и компактност към соса, а резултатът ще бъде много по-вкусен.

Бульон

 Снимка 320931

След като пастата е подготвена и сте я отцедили, запазете една чаша от водата, в която е вряла. Добавете я към смесените към този момент със соса макарони - ще получите същински апетитен резултат, в допълнение обогатен и като усет.

Формата на пастата и типа на соса

 Снимка 320932

Изборът на вярната форма е доста повече от хармония. По-плоските и по-дългите форми се съчетават добре със сметанови сосове и маслинова паста. По-затворените форми, като конкилие (с формата на мидички), са по-подходящи за по-ароматни сосове. Доматените смеси са универсални и ще вървят добре с всеки тип паста.

Време за варене

 Снимка 320934

Ето я най-важната част от приготвянето. Уверете се, че пастата е съвършено " al dente " (това значи " на зъба " на италиански език). Не бива да бъде преварена, не го забравяйте.

Пастата със соса

 Снимка 320935

Поднасянето на соса и пастата поотделно също е неверна процедура, поради която губите от усета на ястието като цяло. За да се получи оптимално добре, смесете на котлона пастата с приготвения към този момент сос най-малко за 30 секунди. Сега към този момент може да поднесете съвършената порция, откакто сте спазили всички рекомендации, както поучават и от Business Insider. Добър вкус!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР