Пъстър и весел спортен празник бе организиран днес в двора

...
Пъстър и весел спортен празник бе организиран днес в двора
Коментари Харесай

Спорт за всички в ОУ Пенчо Славейков

Пъстър и радостен състезателен празник бе проведен през днешния ден в двора на Обединено учебно заведение „ Пенчо Славейков ” от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Регионално ръководство на образованието. Състезанието бе посрещнато с доста наслада от избраните за присъединяване 60 възпитаници от четвърти клас. Официални посетители бяха началникът на Шесто районно управление (на МВР) гл. контрольор Димитър Костов, контрольор Никола Карабойчев от пловдивския отдел „ Охранителна полиция ” и контрольор Делян Николов от Главна дирекция „ Национална полиция ” в Министерство на вътрешните работи.

За положителното въодушевление на публиката се погрижиха надарени деца, които изнесоха музикална и танцова стратегия, готови от своите учители Юлия Атанасова и Алис Толева.

На спортния терен състезателите пък се показаха чудесно под зорките директиви на класните си ръководители. Изключително оспорвана беше конкуренцията в щафетните игри и дърпането на въже, което мощно затрудни журито в установяване на крайния победител измежду тимовете. През цялото време децата проявяваха дисциплинираност и усърдие, а стремежът им да изпълнят с акуратност изискванията на игрите бе индикативен, че ръководеният от шефа Екатерина Делинова училищен колектив влага висок професионализъм и има нужния метод за работа с подрастващите от ромската общественост.

Разбира се, като на всяко съревнование, и през днешния ден не липсваха награди и участниците получиха купи, медали и торбички с лакомства. Най-вълнуващ обаче се оказа моментът, когато едно от момчетата отстъпи без да се двоуми своя орден на съученик. За добротата и великодушния си жест четвъртокласникът получи специфични поздравления от контрольор Карабойчев.

Главна дирекция „ Национална полиция ” е бенефициент по план „ Подобряване на координацията и разговора сред полицията и ромското общество ”, финансиран по стратегия „ Вътрешни работи ” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година По активност 5.2. от плана е планувано „ Организиране и осъществяване на взаимни локални конгреси с деца и техните родители за превъзмогване на антиромските стандарти и дискриминация “. Реализирането на активността се реализира посредством осъществяване на спортни мероприятия в градовете Пловдив, Бургас, Варна, Видин, Монтана, Пазарджик, Кюстендил, Сливен, Стара Загора и Ямбол.  Целта е децата да приложат спортни умения като добра процедура за изява на техните благоприятни условия, като се влияе възпитателно върху тях и техните родители.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР