Пасо Роблес иска да построи мост над магистрала 46. Ето поглед върху плана

...
Пасо Роблес търси обратна връзка от общността относно плановете за
Коментари Харесай

Пасо Роблес търси обратна връзка от общността относно плановете за изграждане на мост, който минава над магистрала 46 Изток и свързва Юниън Роуд/булевард Пасо Роблес.

Съвместният проект между града и Caltrans District 5 има за цел да подобри ефективността и безопасността на магистрала 46 на Union Road за автомобили, автобуси, пешеходци и велосипедисти, според описанието на проекта от Caltrans.

На среща в четвъртък в кметството на Пасо Роблес обществеността е поканена да коментира резултатите от предварителната оценка, която показва, че не се очакват съществени неблагоприятни въздействия върху околната среда от инфраструктурния проект.

Колко ще струва ли планирането и изграждането на надлез на магистрала 46?

Държавната програма за подобряване на транспорта за 2022 г. инвестира $1,55 милиона в проекта, сума, която градът отговаря на обща цена от $3,1 милиона за планиране, спецификации и прогнозна фаза на проекта, съгласно описанието на проекта.

Необходимо е повече финансиране, за да премине проектът към строителната фаза, според Caltrans.

Финансирането за строителството е в процес на преследвани чрез федерални, щатски и местни ресурси, включително плана за подобряване на регионалния транспорт на правителствения съвет на Сан Луис Обиспо, таксите за въздействие върху развитието на град Пасо Роблес и местни данъчни мерки.

Как мост над магистрала 46 може да подобри живота в Пасо Роблес

Първата фаза на проекта за подобряване на магистрала 46 и Union Road включва изграждането на мост над магистрала 46 за свързване на двете градски улици, според Caltrans.

„Много по-удобно е да пресечете (магистрала) 46 с мост, отколкото би било да кажете да поемете по Union Road, да завиете надясно по 46 и веднага щом пресечете моста Heuro Heuro Creek, да завиете наляво по Airport Road “, каза ръководителят на проекта в Caltrans District 5 Пол Валадао. „Знаем, че е много трудно да се пресече заради тези прелези на ниво. Те не са много ефективни.”

Плановете за моста над магистрала 46 също се вписват добре в плана за земеползване на града за тази част на Пасо Роблес, каза Валадао.

“ Намерението тук е ефективно да пресичаме трафика над магистрала 46,” каза Валадао. „Причината, поради която мостът е добре разположен, е, че има нарастващ брой жилищно население на юг от 46 и нарастващо индустриално население на запад от 46 (в Пасо Роблес).“

Надлезът ще включва ленти за движение за съответния обем на трафика, тротоари за пешеходци и раирани велосипедни алеи в близост до и на рамената, каза Валадао за моста.

Първоначалният трафик прогнозните модели показват, че надлезът на магистрала 46 трябва да работи за облекчаване на задръстванията по пътя до средата на века, приблизително края на 2040 г., каза Валадао.

След това ще започне Фаза 2 на проекта. Във Фаза 2 ще бъдат добавени входни и изходни рампи на магистралата, за да се изгради пълен обмен, подробностите за който са описани в доклада за въздействието върху околната среда, каза Валадао.

„Искам това да бъде построено така, че когато Водя бъдещите си внуци на водните пързалки, искам да стигна там безопасно“, каза Валадао, жител на Сан Луис Обиспо.

Как да коментираме проекта Paso Robles Highway 46

Срещата ще се проведе в кметството на Paso Robles на втория етаж на 1000 Spring St. в четвъртък от 18:00 до 20:00 часа.

Коментари по проектодоклада за околната среда ще се приемат сега до 1 септември.

Коментари могат да бъдат изпратени в писмен вид по пощата или имейл до Caltrans, внимание: Мат Фаулър, Калифорнийски департамент Transportation, 50 Higuera Street, San Luis Obispo, CA 93401, или по имейл до [email protected].

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР