Паскал Веерлайн изгуби мястото си във Формула 1 и през

...
Паскал Веерлайн изгуби мястото си във Формула 1 и през
Коментари Харесай

Веерлайн не се е отказал от Формула 1

Паскал Веерлайн изгуби мястото си във Формула 1 и през новия сезон ще се върне в DTM, само че се надява за 2019-а още веднъж да е на стартовата решетка с едноместен болид.

23-годишният водач не получи продължение на контракта си със Заубер след края на предишния сезон и в този момент се приготвя за четвъртата си година в DTM, където ще кара за Mercedes. На въпроса дали един сезон в немския шампионат за туристически коли ще му помогне да си обезпечи място за 2019 във Формула 1, Паскал отговори: " Така си мисля. Ако съм мощен през цялото време, ще се слага в по-добра позиция, само че виждам да не мисля доста за Ф1 сега. Искам да дам най-хубавото от себе си в DTM, а пък в случай че се показва добре, може би ще мога да се върна ".

" Продължавах да проследявам от близко DTM, до момента в който бях във Ф1, вървях на няколко надпревари, с цел да видя тима и да ги поддържа. Доста неща са се трансформирали от последното ми присъединяване на " Хокенхайм " през 2015-а, само че аз обичам провокациите и нямам самообладание да седна в новата кола ", добави Паскал.

Веерлайн прекара две години във Формула 1 откакто завоюва купата в DTM - една с Менър, и една със Заубер. Паскал, който е най-младият първенец в немския шампионат, беше вяра на Мерцедес и през тези години изпълняваше ролята и на запаса за шампионския отбор.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР