Паскал Дойчев: Даваме на нашите гости уникално преживяване съчетаващо ски

...
Паскал Дойчев: Даваме на нашите гости уникално преживяване съчетаващо ски
Коментари Харесай

Паскал Дойчев: Grand Hotel Therme - хотел и СПА оазис в едно


Паскал Дойчев: Даваме на нашите посетители неповторимо прекарване съчетаващо ски почивка с топли минерални басейни и най-модерната СПА зона в България

 

Г-н Дойчев близо 3 години работите върху реализацията на огромен план за хотелски комплекс в село Баня, община Банско. Вие към този момент имате един хотел в град Банско, който сполучливо управлявате, за какво още веднъж избрахте да инвестирате в региона?

Близо три години ни лиши подготвителната фаза на плана. Освен капиталовите проекти  тя включваше детайлно изследване на преимуществата на региона и стопански разбор. Ковид рецесията към този момент беше настъпила, по тази причина и разработихме разнообразни бизнес проекти и спешни сюжети с цел да бъдем готови в тези непредвидими времена, включително и криза каквато се задава на хоризонта. В момента следва довеждане докрай на първа фаза на хотелския комплекс в село Баня, която планираме да бъде пусната в употреба за новия зимен сезон. Заложили сме публично да бъде открита през октомври. Иначе с изключение на с мащаба си планът се отличава и с неповторима за България СПА база. Общата застроена повърхност е 27 000 кв. м., се състои от хотелска част с 160 стаи, 19 независими и редови вили за продажба и 3 триетажни здания с 40 жилището също за продажба с топла връзка със СПА зоната от веригата Pulse Fitness & Spa, която е разгърната върху  5000 кв.м. Отделно ще има и фитнес център.

 

 Паскал Дойчев: Grand Hotel Therme - хотел и СПА оазис в едно

Още преди Ковид-19 международните трендове към този момент се бяха насочили към повече пространство, само че корона вирусната пандемия трансформира това в  задължително изискване. Същевременно от ден на ден се търсят естествените материали и артикули. Вашата верига слага обезпечаването на повече персонално пространство в основата на своята бизнес философия. Как всичко това се вписва в образа и архитектурата на новия хотелски комплекс?

Наша съществена цел беше да запазим колкото е допустимо повече зеленина. В това отношение цифрите са показателни - целият терен е 42 000 кв.м. Тоест плътността на застрояване е дребна. Изцяло успяхме да се впишем в природата, като заложихме главно на камък, дърво и стъкло. Още повече, че регионът подготвя към това. Всякакви други материали биха били не просто демонстрация на неприятен усет, а нещо надалеч по-недопустимо. В хотелската постройка има огромен атриум, а покривът е с дървени ферми и остъкляване, с цел да осигурим допустимо най-вече слънчева светлина.

За мен и екипа, с който реализирахме този план беше в действителност предизвикателство да успеем да съвместим по съвременен и иновационен метод тези материали по този начин, че от една страна да избягаме от обичайния за региона жанр, само че от друга да бъдем органично свързани със заобикалящата ни среда. Вярвам, че успяхме да създадем хотел с отличаващ се съвременен алпийски образ, само че в същото време с това в естетика с природата. Grand Hotel Therme ще бъде доста по - друг от единствения различен хотелски комплекс, който работи там.

И въпреки всичко с какво се отличава от останалите в региона и на пазара като цяло?

Отличава се с това, че във втора  фаза, която следва да пуснем в комплекса ще има обособена СПА зона, която обаче ще бъде ориентирана към ски зоната и ще е налична за всички външни гости. Ще бъде обезпечена топла връзка, която ще разрешава на гостите на хотела също да се възползват като спомагателна услуга, от съществуващата СПА зона

В трета фаза, ще подчертаваме на зелените площи - ще открием конна база с зоо ъгъл, комбинирано футболно игрище и два тенис корта.

Споменахте, че сте създали няколко бизнес проекта, в това число спешен, поради несигурната бизнес среда, опасенията от икономическа рецесия и криза в международен мащаб, на какво залагате?

В случая залагаме на формула от няколко съставния елемент, които ние добре сме следили и анализирали през годините. Стъпваме на 14 годишен опит в областта на туризма, по-конкретно в частта на СПА и уелнес прекарването. Освен хотелите в Банско и Свети Влас, имаме насъбрани усещания от различен някогашен наш хотел във Велинград. Успоредно с това непрестанно следим и международните трендове в този сегмент. Затова от години следваме политика ориентирана главно към българския клиент. Помагат ни и нашите фитнес клубове, които са съвсем в цялата страна. Клиентите на Pulse fitness & Spa от дълго време са наши сътрудници, които през всичките тези 10 години на разгръщане на веригата, ни поддържат. Затова нашите терзания са една концепция по-малко. Другият значим фактор е дистанцията. Дори при възможна криза хората ще продължат да се възползват от къси уикенд почивки на 1-2 часа път от огромните градове и ще запазят лоялността си към качествената хотелска услуга. Дори считам, че в случай че се наложи на потребителите да лимитират разноските си за отдих, те ще предпочетат да запазят СПА уикендите за сметка на по-дългите почивки. Даваме на нашите посетители неповторимо прекарване съчетаващо ски почивка с топли минерални басейни и съвременна и друга СПА зона. Grand Hotel Therme   ще работи целогодишно, тъй като ние имаме какво да предложим във всеки един сезон.

Не смятате ли, че п o емате риск като разчитате единствено на една група туристи – българската?

За мен българският екскурзиант е гръбнака на СПА промишлеността в страната. Благодарение на него туристическия отрасъл като цяло оцеля през последните две години, които бяха много сложни поради коронавирус рестриктивните мерки. Това не значи, че не се стремим да привличаме посетители от други страни. Напротив постоянно сме работили за това да диверсифицираме гостите, което е част от нашия метод в ръководството на хотелите като цяло. Една от аргументите за сполучливото развиване на Гранд Хотел Банско е добре развитата интернационална партньорска мрежа, която ни обезпечава задгранични туристи, само че и тук предпочитано поставяме повече старания за привличане на посетители най-много от прилежащите страни като Гърция, Македония и Румъния.

Какви са упованията ви за идния зимен сезон?

Определено целия хотелиерски отрасъл в България е обезпокоен тъй като обстановката от 2020 година с всяка година става все по-непредвидима. Всякакви опити за точни прогнози не биха произвели данни, на които може да се разчита. Не е ясно по какъв начин Ковид-19 този път ще се отрази на сектора, цените на енергоносители, спорът в Украйна и неговото отражение върху европейската стопанска система. Въпреки това се надявам сезонът да е добър. Както обясних ние залагаме на няколко вида клиенти – такива, които желаят релаксираща СПА отмора, други с лечебна цел, фенове на зимните спортове и на планината. И в добавка хотелските ни бази разполагат с всичко належащо за децата от храната за най-малките до занимателните игри и детски кътове.

Какво съставлява за вас този план?

 

От настояща позиция за мен този план към този момент е сбъднат по тази причина го поставям в предишното. Но той е друг от всичко, което до момента съм осъществил. За първи път през 2009 година обмислях опцията да построя този комплекс, само че тогава събитията постановиха да построя Гранд Хотел Банско. Тоест това е дълго чакан план. Като виждам реакцията на хората, които идват и го виждат, съзнавам, че сме се справили добре. Вече мисля за идната стъпка. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР