Пашинян не бе избран за премиер на Армения при провелите

...
Пашинян не бе избран за премиер на Армения при провелите
Коментари Харесай

Пашинян не бе избран за премиер на Армения

Пашинян не бе определен за министър председател на Армения при провелите се през днешния ден избори, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки международните организации. Арменският парламент отхвърли кандидатурата на опозиционния водач, въпреки той да бе единственият претендент за премиерския пост.

В поддръжка на Пашинян гласоподаваха 45 депутати при 53 нужни да получи болшинство в 105-местното Национално заседание. Минути преди гласуването ръководещата Републиканска партия на Армения разгласи, че ще гласоподава срещу него.

Никол Пашинян прикани по-рано през днешния ден своите последователи да излязат на улицата, " с цел да не бъде открадната успеха от народа " и заплаши с " политическо цунами ", в случай че не бъде определен. След провелото се гласоподаване, Пешинян призова десетките хиляди последователи, събрали се на площад в арменската столица Ереван, с апел на следващия ден да стартират обща стачка и да блокират пътища, железопътни гари и летища.

Пашинян поведе всеобщи митинги през последните две седмици в столицата Ереван, довели до оставката на тогавашния министър председател Серж Саркисян, който преди този момент управлява страната в продължение на десетилетие като президент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР