Пасажер на „Уиз Еър” стана жертва на измама на летище

...
Пасажер на „Уиз Еър” стана жертва на измама на летище
Коментари Харесай

Мамят с пари на летище София

Пасажер на „ Уиз Еър” стана жертва на машинация на летище „ София”. Николай Стойчев разкри извънредно пред Lupa.bg, че е бил заставен да заплати 30 евро за багажа си –чанта от преносим компютър, а по-късно служителка на наземния оператор „ Голдеър хедлинг България” ООД му издала касов бон за…10 лв.. Откровената машинация се разиграва на 8 февруари, когато Николай хваща полета от София до Мадрид на „ Уиз Еър” в 6,55 ч. Както изискват разпоредбите, той е на терминал 1 часове по-рано, с цел да чекира багажа си.

„ Пътувам с раница, която влиза в билета, и нося чантата на преносимия компютър, в която нося документи и самият преносим компютър. Никога не е имало проблем, нито в София, нито в Мадрид. В 4 ч. на разсъмване към този момент съм на аеропорта и служителка споделя: „ Дойте да ви видя чантата”. Показвам ѝ раницата, а тя: „ Ами другата чанта? Имате право единствено на една”. Аз ѝ откликвам, че това е чанта за документи, все е едно дамска персонална чанта, дамите не ги таксуват?! Тя обаче настоя, че би трябвало да я платя, другояче няма да ме чекира”, изясни случката Николай Стойчев.

Пасажерът приключва патардията и отива на касата, с цел да заплати за „ екстра” багажа, цената е указана – 30 евро. Касиерката маркира на пост терминала сумата от 60 лв., което е първата машинация, тъй като съгласно курса на деня 30 евро са малко повече от 58 лв., не 60. При стотици такива транзакции дневно това „ закръгляне” носи „ екстра” пари на концесионера.

„ Направих ѝ забележка, че еврото не е 2 лв., а тя се сопна с въпрос дали се заяждам с нея? Изненадите обаче занапред предстоят – наглата служителка на оператора „ Голдеър хедлинг България” ООД издава касов бон за…10 лв., не за 60.

Заврях… Казвам ѝ: Госпожо, взимате ми от картата 60 лв., а ми давате касова записка за 10, нито написа защо са тия 10 лв.? Крадете ме с 50 лв. в 4 ч. сутринта! Аз по какъв начин да си осчетоводя пред шефа си”, а нахалницата отново ревна, че се заяждам с нея и хвърля химикалката по компютъра си.

Обидената” дръпнала завесата на гишето и се появил нейна колежка, която написала на хвърчащ лист сякаш с някакъв сериен номер, написала „ 80”, само че нито лв., нито евро? Питам я: „ Госпожо, аз съм късоглед, какво е това, тук написа 80?” А тя: „ Не, това е 5, не 8”.

Хвърчаща записка като от кръчмарски бележник с драсканици на ръка би трябвало да се счита за формален документ, съгласно фирмата-концесионер на летище „ София “. Остава неразбираемо какво е това 50 - лв., евро или албански леки

„ Помолих я да внимава какво написа, пристигнаха двама чиновници на „ Гранична полиция”, стана панаир. Така приключи и абсурдът, получих хвърчаща записка за 50 лв., дадох 60, а действително пред страната съм платил 10 лева Това са измамниците на летище „ София”, приключи описа си Николай Стойчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР