Първото зимно попълнение на Лудогорец е 30-годишното румънско крило Адриан

...
Първото зимно попълнение на Лудогорец е 30-годишното румънско крило Адриан
Коментари Харесай

Лудогорец взема 30-годишен румънец от Чемпиъншип

Първото зимно попълнение на " Лудогорец " е 30-годишното румънско крило Адриан Попа, оповестиха от клуба. Той идва чартърен от британския " Рединг ".

Ръководството " орлите " и клуба от Чемпиъншип (второто равнище на Албиона) се споразумяха футболистът да бъде преотстъпен с алтернатива за закупуване, която може да бъде упражнена в края на сезона. Предстои договорът да бъде подписан при започване на февруари 2019 година

Дотогава Адриан Попа получава позволение от клуба си да премине медицински проби и да се включи в подготвителния лагер на " Лудогорец " в Турция, както и да играе в контролните срещи.
Десният външен полузащитник стартира кариерата си в " Политехника " (Тимишоара) през 2005 година Остава в тима от западния румънски град до 2009 година, като за интервала е преотстъпван на " Буфтеа " и " Глория " (Бузау). Следва трансфер в " Университатя " (Клуж), след което минава в " Конкордия " (Киажна). Между 2012 година и 2017 година Адриан Попа играе за " Стяуа ".

С екипа на " стелистите " халфът има 137 мача с 20 гола. От 2017 година е футболист на " Рединг ". От януари до юни 2018 година игра чартърен в " Ал-Тавун " (Саудитска Арабия). За националния тим на Румъния Адриан Попа има 22 мача с 3 гола.

През 2014 година като футболист на " Стяуа " Попа взе присъединяване в двата мача против " Лудогорец " от плейофа на Шампионската лига. Тогава българският отличник в профил носителя на КЕШ за 1986 година с дузпи. Попа бе от футболистите на " Стяуа ", които се разписаха от 11-те метра в драмата на стадион " Васил Левски ".

Попа ще бъде четвъртият румънец в Разград. Той се причислява към Козмин Моци, Клаудиу Кешеру и бранителя Драгош Григоре, който бе закупен предишното лято, само че през есента не игра поради травми. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР