Първото заседание на Общинския съвет във Варна ще се проведе

...
Първото заседание на Общинския съвет във Варна ще се проведе
Коментари Харесай

Първото заседание на Общинския съвет във Варна ще се проведе на 13 ноември

Първото съвещание на Общинския съвет във Варна ще се организира на 13 ноември.

Местните съветници ще се съберат в понеделник от 14 ч. оповестяват от пресцентъра.

Според Правилника за организацията и активността на Общински съвет – Варна първото съвещание се открива от най-възрастния от присъстващите общински съветници. Той управлява съвещанието до избиране на ръководител на общинския съвет, напомня " Морето ".

Общинските съветници, кметът на Варна, кметовете на регионите и обитаемоте места поставят плануванаъа клетва. Когато общински консултант или кмет е възпрепятстван да участва при полагането на клетва, той поставя клетва преди началото на идващото съвещание на общинския съвет. Под председателството на най-възрастния общински консултант се организират разисквания по избора и избор на ръководител на общинския съвет.

Той се избира с скрито гласоподаване. За произвеждането на гласуването се избира комисия от петима души и неин ръководител, която създава избора според призната от общинския съвет процедура. Всеки общински консултант персонално или като представител на партия или коалиция, показана в общинския съвет, може да издига кандидатура за ръководител на общинския съвет.

Ако на първото съвещание не се избере ръководител на общинския съвет, председателстващият общински консултант, с решение на общинския съвет, може да насрочи ново съвещание в същия ден със същия дневен ред не по-рано от два часа. При още веднъж несъстоял се избор, с решение на общинския съвет, председателстващият насрочва следващо съвещание със същия дневен ред до три дни от предходното съвещание. Отново се позволява опция с решение на общинския съвет за ново съвещание в същия ден до два часа след несъстоялия се избор. Тези процедури се ползват до постоянен избор на ръководител на общинския съвет.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР