Първото заседание на новоизбрания Общински съвет в община Борово се

...
Първото заседание на новоизбрания Общински съвет в община Борово се
Коментари Харесай

Проведе се първото заседание на новоизбрания Общински съвет в община Борово

Първото съвещание на новоизбрания Общински съвет в община Борово се състоя през днешния ден. Тържествената учредителна сесия беше открита от регионалния шеф Данаил Ковачев и на нея участва и неговият заместител Георги Георгиев. „ След като получихте доверието на своите съграждани, в този момент е време да работите с още по-голяма отдаденост и подготвеност, с цел да може общината да продължи напред. От решенията, които ще вземете през идващите четири години, зависи с каква скорост ще се развива Борово “, сподели Ковачев. Той посъветва управниците занапред да си слагат цели и да ги следват, с цел да могат в края на мандата си да бъдат задоволени от свършеното, а обитаемоте места от общината да просперират.Следвайте желанията и потребностите на хората и не забравяйте, че ключът към превръщането на всяко обитаемо място в по-добро място за живот е положителната чуваемост сред обществото и локалната власт. Затова обаче са нужни смислени полемики и виновни решения, надалеч от дребнотемието и популизма. Пожелавам Ви както и до момента да бъдете смели и да имате ясна управническа визия. Без значение дали решенията са сложни, то съм уверен, че ще извършите най-хубавото в името на жителите на община Борово “, добави още Ковачев. Той изрази признателност към всички участници в подготовката и провеждането на изборите за безпроблемното им протичане. „ Уверявам Ви, че както и до момента, в лицето на управлението и екипа на Областна администрация – Русе ще срещате сътрудник, на който постоянно можете да разчитате “, съобщи регионалният шеф. Общинският кмет, 13-те общински съветници и кметовете на обитаеми места получиха удостоверенията за своя избор от ръководителя на Общинската изборна комисия Донка Янкова. След полагането на клетвата, прозвучаха химнът на Република България и този на Европейския съюз. Новоизбраният кмет на община Борово Валентин Панайотов получи алегорично ключа на общината от ръководителя на Общинската изборна комисия. Панайотов е и първият кмет в историята на града, който печели изборите за кмет за трети следващ мандат.

Съгласно показаните и обработени протоколи на всички секционни изборни комисии стана ясно, че три партии ще имат представители в локалния парламент. Това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия за България и Движение за права и свободи. Над половината от местата в локалния парламент са за ГЕРБ. От общо 13 места ГЕРБ получава 7, Българска социалистическа партия за България – 4, а Движение за права и свободи – 2.

След скрито гласоподаване по време на първото съвещание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински консултант Светломир Мишев, бе взето решение отпред на локалния парламент за втори следващ път да застане Пламен Симеонов. Както кметът, по този начин и ръководителят на Общинския съвет бяха безапелационни, че би трябвало да се загърбят политическите разлики и на първо място да се работи за богатството на хората.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР