Първото в света флоатно стъкло ORAÉ получи официално признание за

...
Първото в света флоатно стъкло ORAÉ получи официално признание за
Коментари Харесай

ORAÉ е стъклото с най-нисък въглероден отпечатък в света

Първото в света флоатно стъкло ORAÉ получи публично самопризнание за своята иновативност и екологичност. Произвежданото от Saint-Gobain Glass стъкло има най-ниския в света въглероден отпечатък – едвам 6.64 kg CO2 eq./m² (за целия цикъл на живот на стъкло 4 мм). Това беше удостоверено с EDP декларация от Международната система за екологични заявления.

Това е понижение с 42% спрямо европейския стандарт, който има Saint-Gobain Glass за флоатното си стъкло. Изключителното екологично достижение се дължи на високото количество рециклирано стъкло, употребявано в производството, и на безупречните механически, качествени и естетически характерности на продукта.

Декларацията за екологична съобразност за продукта, която EDF присъди на стъклото ORAÉ, е документ, тестван от трета страна, в който се показва въздействието на продукта върху околната среда по време на целия му витален цикъл.
ORAÉ и модерните технологии на Saint-Gobain
Saint-Gobain Glass към този момент интегрира ORAÉ в своето портфолио, като предлага на няколко пазара своите решения COOL-LITE XTREME ORAÉ. Техните характерности включват успеваемост и резистентност, като понижават както отделянето на оперативния въглерод (от изстудяване, отопление и осветяване при потребление на сградата), по този начин и въглерода, изтърван при построяването на фасадите на постройките.
ORAÉ в новаторските и устойчиви здания
Няколко огромни колегата в региона на недвижимите парцели към този момент са  избрали продукта на Saint-Gobain Glass, с цел да понижат въглеродния отпечатък на някои от своите новаторски планове. Последният, който избра COOL-LITE XTREME ORAÉ, с цел да остъкли собствен план, е NCC – шведският производител на фасадите Fasadglas. Компанията употребява нискоемисионното стъкло за постройката Habitat 7, намираща се в Гьотеборг, Швеция.



Това свидетелства за основната роля, която ORAÉ може да играе при постигането на по-устойчива промишленост и за ускорение на развиването на кръговата и нисковъглеродната стопанска система.
ORAÉ към този момент е разполагаем в Calumen
Благодарение на наличните подробни данни за околната среда ORAÉ към този момент е интегриран в Calumen – универсалният инструмент за цифрово настройване на стъклопакетите на Saint-Gobain. Професионалистите в региона на строителството, без значение от равнището си на подготвеност, към този момент могат да правят оценка въздействието на ORAÉ върху въглеродния отпечатък на своите архитектурни планове.
Прозорец към нови благоприятни условия
Благодарение на впечатляващите си резултати ORAÉ към този момент се предлага и на пазара на прозорци, наред с най-хубавите нискоемисионни покрития в гамата на Saint-Gobain Glass, като ECLAZ и PLANISTAR. Предложението към този момент е налично в Испания и Франция, а скоро и в други страни.

Тези достижения са в сходство с уговорката на Saint-Gobain да реализира въглеродна индиферентност до 2050 година и с упоритостта да бъде международен водач в региона на лекото и стабилно строителство.

Научете повече за продукта: https://solar-control-glass.com/bg/non-rezidentiale/xtreme-ora_-202.html

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР