Първото в света електрическо рали е още по-привлекателно тази година Отбори

...
Първото в света електрическо рали е още по-привлекателно тази година
Отбори
Коментари Харесай

Впечатляващо участие в състезанието ADAC Opel e-Rally Cup 2022

Първото в света електрическо рали е още по-привлекателно тази година
Отбори от седем националности започват в конкуренцията
Румънската състезателка Кристиана Опреа се включва в надпреварата

Подготовката за втория сезон на ADAC Opel e-Rally Cup е в своя заключителен стадий единствено няколко дни преди старта ралито ADAC Actronics Rally в Солинген на 6 май. Първото в света рали за електрически спортни коли е още по-добре позиционирано през новия сезон 2022. През дебютната 2021 година ралито беше доста сполучливо и съумя да завоюва доста почитатели и да притегли феновете на електрифицираните транспортни средства. Състезаталната Opel Corsa-e Rally е изцяло подготвена за нови победи, усъвършенствана с усъвършенствания в детайлите. Новоразработеният мултидисков диференциал усилва сцеплението на електрическия рали автомобил с мощ 100 кВ/136 к.с. Модернизирано е и софтуерното ръководство на 50 кВтч батерия. Важен детайл е усъвършенстваната озвучителна система, засилваща акустиката на електрическия рали автомобил.

Графикът тази година включва седем надпревари в немския рали шампионат (DRM), които са допълнени с гост-ралита в Австрия, Франция и Холандия, с което се укрепва интернационалното присъединяване. Германските рали състезатели са изправени пред съществени съперници от шест други националности. Германците Лукас Тиеле, Кристиан Лемке, Джо Баур, Макс Райтер и Александър Катенбах, както и холандския деец Тимо ван дер Марел са "стари кучета " - миналогодишни участници, които ще вземат участие и тази година. Тимо Шулц (22 г.) прави дебюта си с Corsa-e Rally с помощта на поддръжката от ADAC Saarland.

Всички те са в конкуренция с новите участници – шведа Кейл Карлберг и финландеца Кале Марканен. И двамата се състезават за опитния тим Schmack Motorsport. 22-годишният Лука Прьоглхоф от Зитендорф, обещаващ млад австрийски гений ще се състезава с "Corsa-e Rally ", като част от екипа на Stohl Racing. С присъединяване си на миналогодишното рали, холандецът Джари ван Хуф, тества опциите си и съобщи предпочитание да се състезава през целия сезон на Купата и през 2022 година в спортния тим на своя ментор Тимо ван дер Марел. Миналогодишният първенец, тимът Saintéloc Racing от Франция ще започва в конкуренцията отпред с 30-годишната румънска рали състезателка Кристиана Опреа, единствената жена водач в тази област.

Две Corsa-e Rally от Англия се включват в конкуренцията за купата

Два мощно завладяващи автомобила идват от Обединеното кралство. Британската сестринска марка Opel Vauxhall взима присъединяване с Corsa-e Rally. Впечатляващо е, че втория автомобил е спонсориран от английското държавно управление. Проектът се управлява от Саймън Мос, който е учител по моторни спортове в Колежа „ Майерскоу “ в Билсбороу, Ланкашър и употребява новаторската идея на ADAC Opel e-Rally Cup като сцена за представяне на неговите умения.

Освен това VIP автомобилът на Total Energies ще се употребява на определени събития като рали такси и помощна кола за транспорт. Глобалният софтуерен сътрудник на Stellantis Group усилва присъединяване си в ADAC Opel e-Rally Cup този сезон.

График на надпреварите в ADAC Opele-Rally Cup 2022
6-7 Май ADAC Actronics Rallye Золинген Германия
20-21 Май ELE Rally, Айндховен Холандия
10-11 Юни ADAC Rallye Stemweder Berg, Любек Германия
14-16 Юли Rallye Виена Австрия
19-20 Август ADAC Saarland-Pfalz Rallye, Св. Вендел Германия
8-10 Септември Rallye Mont-Blanc Morzine Франция
14-15 Октомври ADAC 3-Städte Rallye, Байерн Германия

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР