Първото условие за възпитанието на детето е любовта. Искаш ли

...
Първото условие за възпитанието на детето е любовта. Искаш ли
Коментари Харесай

„Първото условие за възпитанието на детето е любовта

Първото изискване за възпитанието на детето е любовта. Искаш ли да възпитаваш детето, ти би трябвало да го обичаш – нищо повече. – Учителя
На Благовещение, преди 14 години, пристигна богатствата новина за раждането на Детска школа „ Бялото кокиче “ – първата градина за опит и приложение на дадените от Учителя Петър Дънов способи за образование и работа с деца. Точно като кокичето – дребния и самоуверен предвестител на пролетното обновяване, по този начин и Детската школа се трансформира в предвестител на нова педагогическа система и с научен, и с на практика темперамент, наречена „ Слънчева педагогика “.
Изворът, от който Слънчевата педагогика черпи своето ентусиазъм и мощ, е словото на Учителя Петър Дънов. Още с първата си книга „ Науката и възпитанието “, издадена 1896 година Петър Дънов декларира посоката, която ще следва през целия си живот. След години всички ще го назовават Учителя – единственият българин с това название. В беседи, срещи, диалози с учители, родители, възпитаници, почитатели, той дава правила, способи, правила, директиви за образование, обучение, работа с деца.
Изгрева, селището, което Учителя основава, е един дребен модел на Школа на Живота, където се посяват семената на новата просвета и се чертае пътя на Новия човек.  
През 2011 година отново там, на Изгрева се появи и „ Бялото кокиче “ и за първи път имаше изискванията да се приложат от всички преподаватели целогодишно и в чист тип методите, които Учителя дава. Отглеждани с грижа и обич, като от плодовит кошер в годините се разроиха и учебно заведение „ Изгрев “, и Детски център „ Сладко медено “, след това „ Радост- креативен център “, а „ Бялото кокиче “ се умножи в Детска школа „ Белите кокичета “.
Детска школа „ Белите кокичета “ афишира банкет на деца от 3 до 6 годишна възраст за образователната 2024-2025 година
Търсите място, където вашето дете да се развива с обич, музика и разходки измежду природата? Присъединете се! Ние имаме вяра, че всяко дете е „ рационален център “ и заслужава внимание, любов и грижа. Нашите дребни „ кокичета “ на възраст сред 3 и 6 години ще получат всичко това в среда, изпълнена с добродетели и естетика.
Ден на отворените порти в Детска школа „ Белите кокичета ”
12 октомври, от 10:00 до 12:00 ч.
Кв. Изгрев, бул. Драган Цанков 26А (входът е откъм ул. „ Ген. Щерю Атанасов ”)
Заповядайте да научите повече за нашата вълшебна просветителна стратегия „ Приятели “, възпитателните способи на Учителя Петър Дънов и средата, в която децата порастват с обич, природа и музика.

За повече информация:
0887926018 – Димитър ПървановОчакваме ви с отворени сърца!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР