Първото украинско бебе в Ловешка област се роди в МБАЛ

...
Първото украинско бебе в Ловешка област се роди в МБАЛ
Коментари Харесай

Роди се първото украинско бебе в Ловеч

Първото украинско бебе в Ловешка област се роди в МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в регионалния град, оповестиха за Българска телеграфна агенция от лечебното заведение. Момченцето, което е кръстено Тигран, се е появило на бял свят посредством обикновено раждане във вчерашния ден. Има съвършените ограничения - тегло 3,350 кг и растеж 52 см.

Това е четвърто дете на 27-годишната Ирина Папикян от Одеса, която има и три момиченца – на 3, 5 и 7 години.

Тя описа за Българска телеграфна агенция, че е пристигнала в България при започване на военните дейности. Настанена е, дружно със своята майка и другите си деца, във военно-почивния комплекс в село Рибарица. Предстои по-голямото дете да стартира учебно заведение. Чувства се добре и е признателна за отличното отношение и грижите на екипа на доктор Христо Дъбнишки, който е водил раждането ѝ.

По думите на акушер-гинеколога раждането е минало умерено, без затруднения. Детето и родилката са добре. В болничното заведение е постъпила преди към 10 дни, защото е имала контракции и са желали да е под непрекъснато лекарско наблюдаване.

Папикян описа, че бащата на детето е останал в Украйна, само че не е на фронта, работи като автомонтьор.

Утре следва изписване на майката и бебето. От БЧК – Ловеч споделиха за Българска телеграфна агенция, че те ще се погрижат за превозването им до Рибарица. Там е обезпечено всичко належащо за новороденото.

ТЕМА преди 10 минути 100 преди 1 час 547 преди 1 час 412
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР