Първото тримесечие вече завърши и сега е моментът за първите

...
Първото тримесечие вече завърши и сега е моментът за първите
Коментари Харесай

Samsung, Apple или Huawei: Кой беше най-продаваният смартфон в началото на 2018-а?

Първото тримесечие към този момент приключи и в този момент е моментът за първите равносметки накъде ще се движи пазарът на смарт телефони през 2018 година. Лидерите в продажбите излязоха със своите финансови резултати, само че макар растежа при някои от тях като цяло доставките спадат за второ следващо тримесечие.

Въпреки огромните очаквания за възторг на юбилейния iPhone X водеща по продажби в световен мащаб остава Samsung с осъществени доставки от 78 милиона броя. По изчисленията на анализаторската компания IDC това слага една четвърт от международния пазар в ръцете на южнокорейския производител.

 Apple изненада с положителни резултати и се приближи на крачка от $1 трилион капитализация
Apple изненада с положителни резултати и се приближи на крачка от $1 трилион капитализация

Но за " купата " има и други кандидати

Основен мотор за триумфа на компанията са продажбите на новите модели Galaxy S9 и S9+, съдействали за 5% растеж.

Втора с дял от 15,6 на 100 е Apple, която съумя да изненада анализаторите със мощни резултати за своето второ фискално тримесечие за 2018 година. Доставките на американският колос са в границите на 52,2 милиона броя.



В челната петорка следват трите огромни китайски съперници на Samsung и Apple - Huawei, Xiaomi и Oppo. Към края на март те държат надлежно 11,8%, 8,4% и 7,1% от световния пазар.

Като цяло през първото тримесечие продажбите спадат с 3 на 100, като топ 10 на производителите държат 76 на 100 от пазара.

По думите на специалисти значително понижението се дължи на закъснение в търсенето на развитите пазари, където интервалът на възобновяване на устройствата се удължава.

 Samsung разгласи нова рекордна облага, само че има неприятни вести за съперника си Apple
Samsung разгласи нова рекордна облага, само че има неприятни вести за съперника си Apple

Корейската компания предвижда спад при мобилния си бизнес

Кои бяха най-продаваните модели?

Въпреки че Apple изостава зад Samsung по пазарен дял, американската компания записва сериозен интерес към своите модели смарт телефони. За първите три месеца най-продаваният модел е iPhone X, който дава отговор за 4,6% от световните продажби с осъществени такива на 16 милиона броя.

 Huawei възнамерява да завоюва собствен
Huawei възнамерява да завоюва собствен " интернационален пазар " с марката Honor

Сред целевите страни са Русия, Индия и Индонезия

На второ място измежду топ продаваните модели е различен модел на марката - iPhone 8. Той регистрира дял от 3,8 на 100 и 12,5 милиона продажби. Трети е iPhone 8 Plus с осъществени 8,3 милиона доставки.

Четвъртият по известност е по-старият iPhone 7, следван от един не толкоз предстоящ участник - Redmi 5A на набиращата скорост китайска компания Xiaomi. Чак след нея идва новият Samsung Galaxy S9+ с 5,3 милиона продажби.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР