Първото SUV в историята на Lotus ще бъде построено на

...
Първото SUV в историята на Lotus ще бъде построено на
Коментари Харесай

Платформа от Volvo за кросоувъра на Lotus

Първото SUV в историята на Lotus ще бъде издигнато на платформа от Volvo, разгласи изпълнителният шеф на английската компания Жа-Марк Жале пред сп. Autocar. Модулната архитектура SPA (Scalable Product Architecture), употребена за основа на XC60 и XC90, ще разреши удържането на тежестта на кросоувъра под 2 тона.

"Нашето SUV ще се ръководи и ще взема завоите както нито един различен модел в този клас ", заканва се Жале. "Ако не успеем да реализираме това, целият план отива по дяволите ".

Кросоувърът на Lotus ще се оборудва с четирицилиндрови турбодвигатели, които най-вероятно ще се доставят също от Volvo. Предвидена е и хибридна трансформация въз основата на двумоторното XC90, което развива 407 к.с. и 640 Нм.

Освен платформа и механика от Volvo, SUV-то на Lotus ще употребява също съставни елементи и съоръжение от интериорите на шведската марка - да вземем за пример сензорния екран на централната подпора. Окончателният дизайн ще бъде конкретизиран до два месеца.

Новият кросоувър ще се създава в Китай и Англия. Ориентировъчната цена е £60 000 - £70 000 (€68 325 - €79 713), а от Lotus считат за съществени съперници на модела Porsche Macan и Maserati Levante.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР