Първото STEAM експо в страната ще се състои в София.

...
Първото STEAM експо в страната ще се състои в София.
Коментари Харесай

Над 25 изложители ще участват в първото STEAM експо в София

Първото STEAM експо в страната ще се състои в София. Изложението " Докосни науката " е част от форума " STEAM школо под пара ", който се провежда в образователния комплекс " Българско школо ". Това оповестиха уредниците.

STEAM са интердисциплинарни уроци с практическа устременост, в които се включват разнообразни образователни предмети: S - science (наука), T - technology (технология), Е - engineering (инженерство), А - art (изкуство), М - mathematics (математика).

STEAM експото е гратис за възпитаници, родители и учители от цялата страна, които желаят да се потопят в света на науката, да се срещнат с водещи организации в тази сфера и да вземат участие в разнообразни демонстрации. В рамките на ревюто повече от 25 организации и компании, които работят в региона на STEAM образованието, ще покажат свои артикули и услуги, ще споделят хрумвания и опит.

Сред акцентите в програмата на " Докосни науката " са проява на VR STEM химическа лаборатория, лего работилница, показване на интериорни планове, 3D модел на строителна площадка, макети на индустриални роботи, приключени училищен планове, аудио книга игра и още доста занимателни артикули и технологии, които демонстрират по какъв начин науката участва в всекидневието ни и може да промени метода, по който децата учат.

Програмата на " STEAM школо под пара " включва конференция, на която ще се разискват основни въпроси за ефикасната организация, финансиране и потребление на STEAM пространствата в учебните заведения и използването на технологиите, като метод за разширение капацитета на всеки възпитаник. Над 15 учебни заведения от страната ще споделят опита и своите сполучливи решения за одобряване на STEAM методите в образователния развой и планово основаното образование.

Специален посетител на форума ще е просветителният специалист Гари Стейгър, който ще има двудневен семинар-работилница, ориентиран към стабилно възстановяване на образователната среда и нейната промяна посредством съчетаване на съвременни цифрови технологии и модерни просветителни теории.

Организатор и хазаин на форума е " Българско Школо ", в партньорство с Тракийския университет в Стара Загора, Средното учебно заведение " Емилиян Станев " във Велико Търново и Академията за родители.

Събитието " STEAM школо под пара " се осъществя с поддръжката на " Овергаз академия ". Тя се стреми да покачва конкурентоспособността на газовите горива, да предизвиква и подкрепя съдействието сред компании и просветителни институции в бранша. Основните й цели са свързани с образование и повишение на квалификацията на специалисти и мениджъри, дейното привличане на възпитаници, студенти и младежи към енергийния бранш, както и развиването на научноизследователската активност в региона на природния газ, водородната енергетика и проектите за стабилно развиване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР