Първото събитие е С любов към сърцето: Пациентите питат –

...
Първото събитие е С любов към сърцето: Пациентите питат –
Коментари Харесай

В Световния ден на сърцето – работна закуска с доц. д-р Лиляна Мирчева и безплатни кардиологични прегледи в “Сърце и Мозък” Бургас


Първото събитие е „ С обич към сърцето: Пациентите питат – доцент Мирчева дава отговор “

В болница “Сърце и Мозък ” Бургас по традиция означават Световния ден на сърцето с поредност от начинания. Целта е посредством разнообразни събития на 29 септември да се увеличи информираността на обществото по отношение на сърдечносъдовите болести и предварителната защита им. „ Важно е хората да познават рисковите фактори за развиване на тези болести и контролирайки ги, да подобрят качеството си на живот “, безапелационни са от високотехнологичното здравно заведение.

“Сърце и Мозък “ ще се включи първо в програмата на Община Бургас на 28 септември (четвъртък). На 29 септември (петък) болничният комплекс възнамерява няколко начинания.

В 10:00 ч. кафе-сладкарницата на до „ Сърце и Мозък “ - брасери Svrsvm Corda, ще посрещне пациенти и посетители на работна закуска с доцент доктор Лиляна Мирчева – шеф на клиниката по кардиология. Доц. Мирчева ще показа презентация за профилактиката и ранната диагностика, които са от основно значение при лекуването на сърдечносъдовите болести и ще дава отговор на въпроси, свързани със здравето на сърцето.
  Доц. Лиляна Мирчева приключва медицина с цялостно отличие в МУ-Варна. През 2003/2004 година организира 6 месечен стаж по Еразъм в Кьолн-Германия. Придобива компетентност по кардиология през 2013 година От 2012 до 2022 година е помощник по кардиология към Първа Катедра по Вътрешни заболявания, като интензивно взе участие в образованието на студенти, специализанти и докторанти. През 2014-2015 година организира 2-годишен профилиран курс по Сърдечна непълнота, проведен от Европейското сдружение по кардиология към Университета в Цюрих-Швейцария, с което придобива документ за Специалист по сърдечна непълнота. Притежава документи за фундаментално и експертно равнище по ехокардиография и трансезофагеална ехокардиография. Автор на редица изявления в профилирани медицински списания, голям брой участия като преподавател в български и задгранични конгреси. Член на Българско Дружество по кардиология, Европейско сдружение по кардиология, ESC Heart Failure Association. От 2022 година доцент Мирчева е шеф на Отделението по кардиология в,Сърце и Мозък’ Бургас.
След закуската ще започват безвъзмездни прегледи от 11:00 ч. до 16:00 ч. По време на консултациите ще бъдат изготвяни лични анкети за премерване на сърдечносъдовия риск, поправяне на антихипертензивни и/или антиисхемични лечения (при необходимост), както и назначение на спомагателни проучвания (ехокардиография, лабораторни проучвания, СКАГ – още веднъж при необходимост).

 Инициативата е част от задачата на Българския Кардиологичен Институт за възстановяване достъпа до високоспециализирана здравна помощ, възстановяване на качеството и удължение на живота на пациентите.

Моля, всички искащи да участват на работната закуска, както и на безплатните прегледи, да заявят своето наличие на тел. 056703003.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР