Първото пропукване между коалиционните партньори в ПП-ДБ-СС в столицата е

...
Първото пропукване между коалиционните партньори в ПП-ДБ-СС в столицата е
Коментари Харесай

Пропукване в коалицията ПП-ДБ-СС - двама от “Промяната” не си направиха отвод за комисиите в София

Първото пропукване сред съдружните сътрудници в ПП-ДБ-СС в столицата е реалност.

Причината е разпределението на шефските места в комисиите в Столичния общински съвет (СОС) и отхвърли на общинските съветници от " Продължаваме промяната " Цветелина Заркин и Димитър Шалъфов да си създадат отказ като ръководители на две комисии. Това обаче направи Бонка Василева от Демократична България, която се отхвърли от председателското място.

 

Тази обстановка провокира водача на " Спаси София " Борис Бонев, който даде гневна конференция.

Групата на " Спаси София " преценихме, че е редно всички да си създадат отказ. Благодаря на сътрудниците от Демократична България, че направиха това, сподели Бонев. Тази постъпка съгласно Бонев демонстрира висок морал и ясни правила.


" Със страдание споделяме, че намираме решението на управлението на " Продължаваме промяната " да се задържат двете председателски места на комисии, които всички знаят, че са второстепенни и по този метод да се легитимира узурпирането на СОС, е погрешно. Не можем да се съгласим с сходен вид дейности ", съобщи Борис Бонев.

 

И продължи:

" Призоваваме управлението на " Продължаваме промяната ", спускащо решения в Столичния общински съвет (СОС), да премисли държанието си, както и ролята на СОС и да разбере, че общинските съветници са директно определени от жителите на София, с цел да правят работа и да вземат решение проблемите на софиянци, а не с цел да вземат решение вътрешнопартийни разногласия и да обезпечават вътрешно партийни упоритости. "

Днес станахме очевидци на бруталното " узурпиране на СОС " в ръцете на ГЕРБ и Българска социалистическа партия с поддръжката на дребните партии, сподели Бонев. Според него това е положение, за което са предизвестили, че е " недемократично, не дава отговор на вота на жителите и " натиква " най-голямата група в ъгъла, което в никакъв случай не свършва добре ". Направихме опити да предоговорим това решение на останалите общински съветници, уточни Бонев. Той обърна внимание, че от ГЕРБ са отказали да отидат на среща, защото Бонев е коментирал водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бонев изясни, че в случай че по-късно узурпиране на СОС Борисов си мисли, че ГЕРБ няма да носи отговорност и ще се вършат на съпротива, надълбоко е сбъркал.

С това, което се случи през днешния ден и преповтарянето на всички тези гласувания, с които още веднъж ГЕРБ получиха всички останали комисии, благодарение на Българска социалистическа партия, в действителност ясно се демонстрира, че ГЕРБ ще носи отговорност за протичащото се в София, съобщи Борис Бонев. Той акцентира, че не инцидентно на брифинга зад него стоят единствено общинските съветници от " Спаси София ". " В рамките на полемиката в групата, ние преценихме, че е редно всички оферти за ръководители на комисии в СОС да създадат отказ, тъй като не считаме за обикновено да се легитимира узурпирането на СОС ", изясни Бонев.

Групата на ПП-ДБ-СС е от 23 индивида.

 

Източник Българска телеграфна агенция, " 24 часа "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР