Първото посещение на Кирил Петков като министър-председател на България трябваше

...
Първото посещение на Кирил Петков като министър-председател на България трябваше
Коментари Харесай

Симеон Славчев МИР: Кирил Петков трябваше първо да се срещне с патриарх Неофит

Първото посещаване на Кирил Петков като министър-председател на България трябваше да бъде не в Брюксел, а при патриарх Неофит, от който да вземе благословение. Това би трябвало да бъде първото дело на всеки един български политик и общественик. Това сподели водачът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев в предаването „ Беновска пита “ по Радио К2. Водещата Илиана Беновска напомни в ефир, че патриарх Неофит е венчал Симеон Славчев и че той има мощна връзка с него и с Българската православна черква.

Помолен да разяснява първите стъпки на новото държавно управление Симеон Славчев съобщи, че остава с усещане от първите дейности на новите ръководещи, че съдружното държавно управление няма нито сериозна стратегия, нито ясни политики и цели.

„ По време на съдружните договаряния бяха направени няколко гръмки заявки, като да вземем за пример основаването на Министерство на бедствията и повредите, което ние от партия МИР приветствахме, тъй като повече от година и половина предлагаме да се сътвори Министерство на изключителните обстановки, бедствията, повредите и ръководство при рецесии. За страдание обаче, че оказа, че ръководството на рецесии не е измежду целите на четворната коалиция и едно от дребното хубави неща, които предлагаха се загуби под някоя маса или стол или някъде другаде в МОЛ-а, където се водиха по този начин наречените съдружни договаряния “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че самото осъществяване на договарянията в МОЛ-а е било задоволително показателно за метода и дейностите на бъдещите ръководещи.

„ Това, че договарянията се организираха в МОЛ, а не в постройка на Народното събрание, която знак на държавността, беше задоволително показателно за метода, метода на мислене и манталитета на бъдещите ръководещи. И за жалост и първите стъпки на настоящето държавно управление демонстрират, че идва замяна, а не смяна и че за следващ път очакванията на българските жители са излъгани. Ще напомня и на всеки, който използва думата смяна, че не е наложително тя да бъде към по-добро. От първите дейности на четворната коалиция за жалост виждаме, че смяната за в този момент е от неприятно към по-лошо “, съобщи още Симеон Славчев.

Той напомни, че партия МИР е сложила 5 национални целта и е предложила народен консенсус по тях.
Партия МИР предлага всички съвещания на Министерски съвет да се излъчват онлайн
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) предлага всички съвещания на Министерски съвет да се излъчват онлайн. Това каз...
Прочети повече
„ Един от тези цели е по какъв начин България да излезе от демографската злополука. За страдание от съдружното съглашение излиза наяве, че за настоящето държавно управление оправянето с демографската рецесия не е приоритет. Едно държавно управление, което няма явен проект за излизане от демографската рецесия, от самото си начало към този момент е стъпило изкривено и не работи в изгода за българския народ. Още по ужасно е, че в стратегия на държавното управление не виждаме и ограничения за превръщането на българската стопанска система в работеща и ефикасна. А без работеща стопанска система няма от къде да дойдат средства за провеждането на каквото и да е политика “, съобщи още ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той прикани държавното управление неотложно да разгласява цялото си съдружно съглашение дружно с всички приложение към него, с цел да могат да се видят предложенията и политиките във всички секторни политики.

„ Основната теза на Бойко Борисов през последните 12 години беше – изберете ме мен, може да съм неприятен, може да съм мутра, само че изберете мен, с цел да не се върнат комунистите на власт. Сегашните ръководещи споделят – ние нарушаваме закона, нарушаваме Конституцията, само че изберете нас, с цел да не се върне Бойко Борисов на власт. Така повече страната не може да продължава да се ръководи и всякога българските жители да бъдат поставяни в обстановка да избират по-малкото зло. Българските жители и България заслужават най-хубавото, по тази причина партия МИР предлага да се търси обединяване към националните цели, които ще изведат страната от здравната, икономическата и моралната рецесия. Крайно време е и самите българи да видят и схванат, че е нужен нов метод в обществено-политическия живот на страната, тъй като със настоящия няма по какъв начин да продължим сполучливо напред “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той напомни, че различен главен приоритет на партия МИР е уравновесената външна политика на България и уточни, че страната ни има дадености и може да играе ролята на мост сред изтока и запада.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР