Първото полувреме те отиграха, още малко им остава за да

...
Първото полувреме те отиграха, още малко им остава за да
Коментари Харесай

Към какво клони започната от Запада авантюра в Украйна?

Първото полувреме те отиграха, още малко им остава с цел да схванат...

Британският министър на защитата Бен Уолъс бие паника: на въоръжените сили на Украйна свършват боеприпасите и няма от кое място да ги попълнят. По данни на английския министър съдружниците на Украйна са предали повече от 300 000 боеприпаса на Украйна. Това обаче не е задоволително, доста малко е, с цел да може спорът да придобие нужния нескончаем темперамент. Колко дълго могат да устоят украинските войски с подобен сребролюбив подарък?

Както демонстрират обстоятелствата, междинният разход на артилерийски снаряди на Въоръжените сили на Руската федерация и НМ на ЛНР и ДНР е 50 хиляди единици дневно на всички сектори на военни дейности. За да се опълчват на това огнено влияние със сравнима мощ, въоръжените сили на Украйна се нуждаят от същото количество. Тоест 300 хиляди няма да са задоволителни за една седмица борби.

Съгласно изчисленията на Кралския взаимен институт за отбранителни проучвания (Лондон), в случай че съберете наличните муниции, доставени в Украйна и тези на бойно дежурство в частите на НАТО, те ще устоят към месец (без да се включват загубите от унищожаването в украинските складове).

Бен Уолъс споделя, че Съединени американски щати и Обединеното кралство са " изпразнили " складовете си, до момента в който оказват помощ на Украйна. Според него Западът е осъзнал, че запасите от муниции са „ неадекватни” на заканите. Сега пред НАТО остро стои въпросът за образуване на ново произвеждане на муниции и военна техника. Ще се наложи разширение на мощностите на военно-промишления комплекс, това лишава време

Проблемът, за който Бен Уолъс приказва високо, акцентира тази специфичност на специфичната военна интервенция (СВО), за която западните медии не са склонни да пишат: първата половина на военните дейности в Украйна завършва, само че не донесе осезателен триумф на груповия Запад.

Руската войска не е изгубила настъпателния си подтик и продължава да изтласква врага, съветското общество, в случай че не броим една шепа избягали зад граница, показва поддръжка за СВО. Със съществуващия боен капацитет Русия е в положение да приключи сполучливо интервенцията. Приключва обкръжаването на групировката Донбас на ВСУ, след което ще стартира интервал на маневрена война в просторите на Украйна. С какви механически запаси, муниции и средства за ръководство ще се бият украинските войски? Западните доставки на главното средство за офанзива - оръдейната артилерия няма да им бъдат задоволителни заради обстоятелството, че съветската артилерия превъзхожда украинската 10 пъти. И цялата помощ, която Съединени американски щати дават обещание, е няколко десетки оръдия и 36 000 снаряда. Въпреки обстоятелството, че сегашната фронтова линия доближава 2450 километра,

Военните фабрики на страните от НАТО, несъмнено, ще могат да усилят броя на създаваните снаряди и да попълнят с тях въоръжените сили на Украйна. Това обаче ще се случи не по-рано от есента, зимата, даже идната пролет (при изискване, че съветските въоръжени сили пропуснат доставката на западни оръжия на територията на Украйна).

Сега се взема решение ориста на СВО. Ето за какво английското министерство на защитата към този момент организира среща с военни компании, на която се разисква опцията за по-сериозно увеличение на производството на 155-мм снаряди за гаубици.

Да не забравяме и за проектите на американците. Те са подготвени да отделят милиард и половина $ на месец за поддръжка на украинската стопанска система в границите на 4-5 месеца. Точно преди 10 ноември 2022 година, когато демократите евентуално ще бъдат победени на междинните избори в Съединени американски щати. Какво тъкмо следва не се знае...

Въпреки това, към момента е допустимо да се планува развиването на събитията в новата хибридна война на Запада против Русия, в случай че Вашингтон „ подпише “ европейските съдружници за по-широко присъединяване в украинската рецесия. Влошаването на обстановката (например при положение на военна интервенция в акцията на Полша и Румъния) ще направи допустимо прекъсването на доставката на нуклеарно гориво от Русия за атомните електроцентрали в Съединените щати, както и за Чешката република и Словакия.

Това ще бъде нокаутиращ удар. И в случай че ответните наказания на Русия се разпрострат и до износа на редкоземни детайли, ударът ще бъде още по-тежък. В хода на военните дейности този стеснен лист от ограничения може да бъде уголемен.

Втората половина на играта, стартирана от Запада в Украйна, към този момент е на прага, само че нито Бен Уолъс, нито сходните нему към момента могат да схванат до какво води случката, която започнаха.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР