Първото плащане по българския План за възстановяване и устойчивост получи

...
Първото плащане по българския План за възстановяване и устойчивост получи
Коментари Харесай

Първото плащане на България по Плана за възстановяване и устойчивост е от 2,7 млрд. лева

Първото заплащане по българския План за възобновяване и резистентност получи утвърждение от Европейската комисия в границите на служебния кабинет. Преди броени минути Европейска комисия осведоми, че е финализирала и дава утвърждението си за позитивната предварителна оценка за първото заплащане на България – то е в размер от към 2,7 милиарда лева по Механизма за възобновяване и резистентност ", сподели на брифинг служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ Служебният кабинет постави всички старания да обезпечи сполучливата оценка от Плана на Европейска комисия на първото заплащане. Това включваше доста диалози, доста старания от страна на институциите, прецизиране на разнообразни документи, доказване на промени и други Благодаря на всички институции, които работиха интензивно, с цел да се случи това, с цел да покажем, че всичко е изрядно и сме изпълнили уговорките си. Рекордно бързо бе предвижена нашата позитивна оценка от страна на Европейска комисия “, съобщи Пеканов.

Да се спре със спекулациите, че няма да получим пари от Плана за възобновяване и резистентност или че сме се забавили съдбовно, прикани служебният вицепремиер.

„ Някои страни трябваше да очаквам доста повече време за позитивна оценка – повече от три месеца и половина. Всякакви спекулации, че сме последни и няма да получим пари, не са верни “, безапелационен беше Пеканов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР