Първото открито балканско първенство по уличен бейзбол 5 на 5

...
Първото открито балканско първенство по уличен бейзбол 5 на 5
Коментари Харесай

София приема I балканско първенство по Бейзбол 5

Първото намерено балканско състезание по махленски бейзбол " 5 на 5 " ще се организира в София на 15 септември. Участие в шампионата ще вземат представителните тимове на България, Сърбия, Румъния и Чехия, а мачовете ще се играят в Княжеската градина край паметника на Съветската войска.

Най-новият план на международната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) – " Бейзбол 5 ", цели да притегли вниманието към американския спорт с банален вид на играта. При него не се изисква нито особено игрище, нито някаква екипировка. Играе се с голи ръце, употребява се елементарна гумена топка, а теренът може да се разчертае с тебешир върху асфалта.

Преди началото на балканиадата в София ще бъдат проведени редица събития за деца. Предвиждат се открити уроци за всички искащи малчугани, както и включването им в минитурнир с присъединяване на експертите. В смесените тимове начинаещите ще си партнират с национали от отборите на България, Сърбия, Румъния и Чехия.

Програмата за съботния ден идната седмица планува откритите игри да стартират в 11 ч., шампионатът за дилетанти и експерти да е от 14 ч., а същинското балканско състезание да започва в 15,30 ч. Вечерта от 20 ч. на бейзболния ст. " Октомври” в Студентски град ще има празнично закриване на конкуренцията и празненство по случай 30-годишнината на бейзбола и софтбола в България.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР