Първото нещо щом стъпите вкъщи и събуете обувките, е че

...
Първото нещо щом стъпите вкъщи и събуете обувките, е че
Коментари Харесай

Как да спасите обувките си от кишата и снега през зимата

Първото нещо щом стъпите у дома и събуете обувките, е че би трябвало неотложно да ги почистите от мръсотията, като най-подходяща за кожата е мокра забрадка от микрофибър е подобаваща за кожата, която обаче не би трябвало да миете на чешмата.

Велурът и набукът би трябвало постоянно да се чистят сухи и то не със салфетка, а със специфична гумена четка, като това важи и за текстила и синтетичните материали, като при тях ще свърши работа и елементарната четка.

Петна от сол могат да бъдат преборени с разтвор от оцет и вода или специфичен почистващ препарат несъмнено.

Също по този начин, преди всяко ваше излизане, би трябвало да изсушите изцяло обувките си, тъй че избягвайте да носите едни и същи обувки всеки ден. Важно е те да изсъхнат естествено, тъй че оставете сешоара за косата си.

Естествените материали ще станат груби, ще се появят гънки и даже пукнатини и при изкуствените също могат да се появят пукнатини, а и лепилото може да се отдели.

Можете да ползвате дървени блокове, абсорбиращи добре влагата или даже вестници, с цел да запазят формата си. Отопляемата постеля и сушилнята за перални също биха били потребни.
Златни правила за грим през зимата
Гримът за дамата през зимата може да бъде по-силен от грима през другите сезони. Зимният вид хубост е този, който се характеризира с т...
Прочети повече
Другото което е, че сухите обувки би трябвало да бъдат третирани със защитни средства, като при кожата ще свърши работа крем с норкова лой, помагаща на обувките и материала им да оцеляват на температурни промени. При велура и набука използвайте артикули с бадемово или бамбуково масло.

Общото при всички, без значение от материала на обувките е, че в края им би трябвало да се нанесе водоотблъскващ спрей.

Добре е да се погрижите за обувките си авансово, към половин час преди излизане, тъй като всеки артикул има потребност от време, с цел да се усвои.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР