Първото ми впечатление от Министерството на културата е, че това

...
Първото ми впечатление от Министерството на културата е, че това
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Министерството на културата е административно блато

Първото ми усещане от Министерството на културата е, че това ведомство е едно административно тресавище. Това сподели министърът на културата Атанас Атанасов в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

По думите му в министерството има са преди години проблеми, които стоят насъбрани в папки, и даде образец: сигнал от Харманли за потребността от незабавен ремонт на паметника „ Изворът на белоногата “, който си стои неуреден към този момент при трети министър на културата.

Като съществена задача той дефинира преструктурирането на институцията по този начин, че да предлага решения, а не да бъде спънка. „ Искаме да създадем постоянна основа, с цел да могат сходни дребни проблеми да не лишават 4 години “, изясни Атанасов.

Назначени са административни инспекции в Национален фонд „ Култура “ и Национален кино център, с цел да се откри имат ли учредения сигналите за нередности там.

Атанасов съобщи, че желае да направи културата налична за всички. Той има упоритостта освен да увеличи интереса и посещаемостта на най-малките към музеи, театри, концерти, само че и да ги предизвика да вземат участие сами в културни събития.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР