Първото, което почувстваха те, е недостигът на средства в банкоматите

...
Първото, което почувстваха те, е недостигът на средства в банкоматите
Коментари Харесай

Днес, ако си за Путин, значи много мразиш Русия и руските хора.

Първото, което почувстваха те, е дефицитът на средства в банкоматите и затруднените банкови интервенции на битово равнище. Промяната в банковите практики, даже още преди цялостното нахлуване на следствията от откъсването от Суифт, докара и до срив в обичайните положителни интернационалните търговски контакти сред Европейския съюз и Русия, Съединени американски щати и Русия, само че и даже сред " другарски " Китай и Русия.

Преди два дни Китай отхвърли да купува към този момент съветски петрол.Не тъй като не го желае, а тъй като не знае по какъв начин ще стават разплащанията. Заедно с проблемите към съветския газ и неяснотата към неговото бъдеще на международния пазар, това отваря втора огромна дупка в съветския бюджет.

Ребром застава и въпросът с вътрешния превоз в голямата страна, където 90% от самолетите са американско и европейско произвеждане и за тях приемането на части престана през вчерашния ден. Затруднени са и полетите на самолетите съветско произвеждане, тъй като те са с френски мотори и аварийни елементи от цяла Европа и Съединените Щати. Да прибавим към това и обстоятелството, че всичките тези машини не са благосъстоятелност на Русия и на съветския флот, а са взети на лизинг през Ирландия. Ирландия изиска към този момент връщането на самолетите във допустимо най-кратък период.

До две седмици вътрешните полети, в това число и на дълги дистанции, ще станат непредвидими, даже на практика невъзможни.

Доставките за армията също към този момент са логистично затруднени, както и надеждността на бойната техника с непозната електроника. Защото доставките на аварийни елементи, микросхеми и други деликатни нещица за военната промишленост, ракетните системи и прочие, също на практика стопират.

Почти всички те идват от непознати пазари, от западните страни, Ю. Корея или от Тайван....
Концернът Audi Volkswagen прекрати доставките на нови коли и аварийни елементи. По сходен метод ще постъпи Южна Корея, както и други снабдители на сходна техника. Техника, с която е снабдена да вземем за пример полицията в цялата страна...
Русия няма с какво да запълни и тази дупка.
Това е единствено началото, не са минали и седем дни.

Целият този срив, дружно с 6000 съветски жертви, безспорно стартира да въздейства върху боеспособността на съветската войска, в това число и тази на терен в Украйна, снижава така и така ниския й дух и мотивацията й. Не единствено на воюващите на непозната територия, само че и на жителите на Русия.

Да, този развой изисква време, само че е доста мъчно той да бъде спрян.
Това са единствено няколко дребни детайла от огромната злополука, само че те ясно демонстрират характера на глобите.

Показват, че в случай че същите ограничения бяха подхванати още през април през 2014 година, през днешния ден щяхме да живеем под ведро небе, а най-малкото 30 000 човешки живота на здрави и прави хора в Русия, Донбасс и цяла Украйна, щяха да бъдат избавени.
Нашите съветски и украински другари щяха да ни идват с наслада и постоянно на посетители, щяха да харчат обилно тук, българският туризъм щеше да се задъхва от работа...
Добре квалифицираните и амбициозни съветски спортисти, щяха да играят освен в двора си, а щяха да се гордеят с родния си байрак и химна си на Олимпийските игри, а не да се взират в някакви неразбираеми хоругви.

Нашите родни български артикули щяха да се радват на голям пазар като Руския. А ние тук - на кристална водка и белуга.

Както към този момент споделих първоначално, в случай че си за Путин, значи доста мразиш Русия и съветските хора.
Всъщност бих махнал единствено една думичка и бих споделил: в случай че СИ Путин, значи доста мразиш Русия и съветските хора...

Петър Пунчев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР