Първото изцяло електрическо предложение на марката крие разкошен, на ръба

...
Първото изцяло електрическо предложение на марката крие разкошен, на ръба
Коментари Харесай

Mercedes-Maybach EQS 680 е електрически SUV за ултрабогати

Първото напълно електрическо предложение на марката крие луксозен, на ръба на робовладелски, интериор зад разхитителен есктериорен стайлинг. Който идва малко бутафорен, леко дърпа към Шонгжи 7 (или както назовават hongqi 7 родителите му).

Първият изцяло електрически Mercedes, който носи емблемата Maybach Два електромотора обезпечават мощ 649 к.с. и въртящ миг 949 Нм Пробег по WLTP от 600 км.  Изпълненият с технологии интериор е цялостен с първокласни улеснения. Ще се създава в завода на Mercedes в Тускалуза, Алабама Може да споделя „ Мръдни се, бедняче “ на 100 езика.

Семейството на Mercedes-Maybach се разрасна, с цел да поеме в себе си SUV EQS 680 – първият напълно електромобил от първокласната подмарка. Базиран на „ елементарния “ EQS SUV, който по този начин или другояче си е първокласен електрически автомобил, разновидността на Maybach е усъвършенстван за още по-голям комфорт, продуктивност, разкош и статус.

Този бастион на електрифицирания лукс получава сила от впечатляваща настройка. Два синхронни електродвигателя създават общо 649 к.с. и 949 Нм въртящ миг, което е доста повече от настоящото топ осъществяване на „ елементарната “ гама EQS580.

От Mercedes-Maybach настояват, че този облицован с кожа левиатан може да доближи 96 км/ч единствено за 4,1 секунди и тихо да се измъкне до оптималната скорост от 209 км/ч.

Заможните клиенти могат да чакат да изминат до 600 километра с едно зареждане. Тази цифра се основава на тестванията WLTP, тъй че оценките на EPA евентуално ще бъдат по-близо до 534 км. Ако това е по този начин, EQS 680 ще изпревари BMW iX и ще се приближи до Tesla Model X Plaid във връзка с пробега.

Възможностите за бързо зареждане и пробегът са впечатляващи

Гореспоменатите коли не са противници, само че въпреки това, SUV Maybach EQS 680 сега е в собствен личен клас.

Mercedes твърди, че напълно електрическият Maybach може да се зарежда с оптималната скорост от 200 kW, когато е включен към зарядно устройство за непрекъснат ток.

Това е задоволително, с цел да заредите батерията за 31 минути или да възстановите пробега от 220 км (WLTP) единствено за 15 минути. Ако водачът ви не е покрай бързо зарядно устройство, EQS може да бъде включен и към зарядно устройство за изменчив ток, само че ще са му нужни над 12 часа, с цел да изпълни електрическия „ контейнер “.

Стига обстоятелства и числа. Все отново това е Maybach, а клиентите се интересуват най-много от външния дизайн, лукса и джаджите. Нека стартираме с екстериора, който най-добре може да се опише като поляризиращ. Общата форма остава непроменена, само че Maybach е дарил EQS с няколко отличителни черти. 

Показният жанр не е за всекиго

По последни данни такива крещящи брандирания с милион лога са присъщи за линиите за небогати на скъпите артикули. Но от Майбах си знаят таргета най-добре. Халал да им е.

В предницата обичайна звезда на Mercedes и изкуствената радиаторна решетка заменят централно разположената емблема за по-луксозен и влиятелен тип.

Предният панел към този момент се отличава с отвесни хромирани ленти, които придават доста наличие и изравняват EQS с други оферти с емблемата Maybach. Плюс на тази настройка е, че радарните датчици са изцяло интегрирани, което води до непоказен външен тип без зле прикрити сензори.

Името Maybach върху радиаторната решетка съставлява част от светлинната лента и работи в композиция със общоприетите цифрови светлини на фаровете. На предната ризница ще забележите, че декоративните елементи са украсени с по-малки значки Maybach, което за някои може да е нотка на „ новобогаташество “, или пък мутрафонщина, в случай че става въпрос за Балканите.

Този модел се повтаря в анимирана проекция, която се демонстрира при отворени порти. Други характерни за модела линии включват хромираната В-колона, извънредна за Maybach. По-назад, на D-колоната, ще откриете още една емблема на Maybach, в случай че инцидентно сте не запомнили каква е колата сред втората и четвъртата колона. Това си е short attention span.

Черните лайсни на арките на колелата с емайл акцентират общоприетите 21-инчови джанти, които се оферират със общоприетоо алуминиево или ковано осъществяване. Скоро след стартирането на автомобила на пазара в Съединени американски щати ще се оферират и 22-инчови джанти.

Завършени от елоксиран алуминий, бордовете са осветени и още веднъж включват емблемата Maybach. Задната част не се разграничава доста от елементарния EQS, като спомагателните хромирани украшения работят „ крепко “, с цел да разграничат двата автомобила.

Когато дойде на пазара, клиентите ще могат да избират всред няколко цвята багра, в това число пет двуцветни комбинации: Cirrus Silver/Obsidian Black, Cirrus Silver/Nautical Blue, Obsidian Black/Selenite Grey, Obsidian Black/Manufaktur Kalahari Gold и Sonoran Brown/Onyx Black.

Екстериорът безспорно ще впечатли целевия пазар на марката (тези, които се усещат удобно, демонстрирайки благосъстоянието си), само че това е без значение, в случай че интериорът не дава резултати.

Интериорът е оазис на модерния разкош

За благополучие, салонът не разочарова. Отново, EQS 680 споделя архитектурата на арматурното табло със общоприетия EQS, само че Maybach е работил интензивно, с цел да го отличи от по-„ бедняшките “ модели. Hyperscreen MBUX е общоприет и получава характерни за Maybach анимации на трите екрана: Maybach, Sport и Understated.

Много притежатели в никакъв случай няма да седнат зад кормилото, а ще предпочетат да бъдат возени от водач. Това значи, че задните седалки са същинският акцент в пакета, като пасажерите са облечени в най-хубавите материали и са заобиколени от технологии. 

Същите информационно-развлекателни и удобни функционалности на първия ред са налични и откъм гърба, с помощта на общоприетата система за развлечение на задните седалки MBUX High-End, която се състои от два 11,6-инчови екрана и заден таблет, като последният може да се ръководи отвън автомобила.

Има даже „ камериер “, затулен под формата на MBUX Interior Assist. С помощта на камери системата може да планува от какво се нуждае пасажерът (въз основа на придвижванията на ръцете и тялото) и да извърши мечтаната задача.

Комфортът на задните седалки е водещ в класа (в който в действителност няма други представители)

Предните и Executive задните седалки са освен вентилирани, само че могат да се похвалят с масажна функционалност, както и с отопление на раменете и врата. Сред другите приятни екстри е функционалността за масаж на прасците, която акцентира предлагания лукс.

Ако почувствате нужда да подобрите така и така луксозните си вътрешни пространства, Maybach се предлага с пакет задно съоръжение First-Class. Изборът на тази алтернатива вкарва удължена централна подпора с непрестанен панел, преливащ към задните кабини.

Дървената обшивка на панела е в действителност елегантна и подхожда на фурнира, който се намира на арматурното табло и облегалките на предните седалки.

Ако почувствате потребност да отпразнувате солидната си банкова сметка, наличните ледник, сгъваеми масички и посребрени флейти за шампанско са наложителни.

Както и при S-класата на Maybach, SUV EQS 680 се доставя общоприетоо с две термопоставки за чаши, два HDMI интерфейса и четири бързозарядни USB-C врата за другите ви електронни екстри.

Развлечения, издигнати на последващо равнище

А в случай че желаете да се уедините от външния свят, общоприетата система за съраунд тон Burmester 4D сигурно ще ви бъде от изгода. Общо 15 високоговорителя – в това число два 3D високоговорителя в таблото – основават завладяващо преживяване, което ще бъде оценено от всеки музикален почитател.

Включена е и системата Dolby Atmos, а от Mercedes настояват, че пасажерите могат да „ чуят музиката си с изясненост, равна на истинската студийна комбинация на изпълнителя “.

Ако ви се слуша нещо друго, напълно електрическият Maybach предлага акустично преживяване, наречено „ Aerial Grace “, което е създадено особено за SUV EQS 680. Автомобилният производител твърди, че системата реагира на няколко параметъра, в това число скорост, рекуперация и позиция на педала.

Но не генерирането на тон е това, с което Maybach се отличава. Всъщност е тъкмо противоположното. EQS 680 резервира всички функционалности за възстановяване на рафинираността на елементарния EQS SUV, само че ги надгражда с няколко извънредни допълнения.

Усъвършенстването и устойчивостта са най-големите цели на Maybach

Вземете да вземем за пример капака на багажникае. Компонентът в действителност съставлява напречна бариера и е закрепен към каросерията, сходно на това, което можете да намерите в обичаен автомобил вид седан. Капакът уплътнява багажника и се прикрепя към облегалката на задната седалка, което води до „ доста дейно угнетяване на шума “.

Други особености включват ламинирани стъкла, както и усъвършенствани ветрозащитни детайли, капаци и уплътнения за панорамния покрив. На пасажерите откъм гърба се оферират и задни щори с електрическо задвижване, които не разрешават да се вижда цялото стресиращата сиромашия на външния крепостноселски свят.

От Mercedes-Maybach настояват, че това устройство за изключване (DCU) също способства за впечатляващото угнетяване на шума. Ако пътната конюнктура го разрешава, Maybach може да разедини своя електрически мотор, инсталиран на предния мост, което също е от изгода за пробега.

Като електромобил Mercedes слага огромен акцент върху устойчивостта. SUV Maybach EQS е първият модел на марката от Щутгарт, в който се употребява кожа с растителен генезис.

Чрез потреблението на черупки от кафени зърна и субстанции за втечняване на мазнини на растителна основа – дружно с резистентен източник на вода – Mercedes твърди, че освен пести запаси, само че и генерира повече доходи за фермерите, отглеждащи кафе.

Mercedes прави всичко допустимо, с цел да обезпечи оптимален комфорт на пасажерите

Ако шофирате през смог или мощно нечист град, системата Energizing Air Control Plus на Maybach (с високоефективен филтър за твърди частици) сигурно ще ви бъде от изгода. 

И по тази екстра си проличава, че главен пазар на това електрифицирано туловище е Китай. 

Системата е в положение да отстранява миризми, азотни диоксиди и серен диоксид, както и тънък прахуляк и полени. Разбира се, SUV-ът може да изпомпва в салона и аромати от висок клас. Специално за този автомобил е основан нов мирис – No. 12 Mood Ebony.

Не е офроудър, само че EQS 680 е оборудван с въздушно окачване, което разрешава на лидера да усили пътния луфт с 3,5 см. Освен режимите Sport, Off-Road, Eco и Individual, свръхлуксозният SUV EQS има нова стратегия за задвижване Maybach.

Тя измества настройката Comfort и има за цел да обезпечи най-хубавото качество на возене. Под задните седалки е ситуиран възглваница, която обира и най-фините осцилации, който свежда амплитудите до най-малко, тъй че това е освен това от просто пренастройване.

Кога ще дойде?


Всички родни ВИП-ове тръпнат в очакване и като на каубои пръстите им притепрерват над джобчето с кредитни карти.

„ Клиентите на Mercedes-Maybach чакат изключителното и ние се стремим да надминем високите им упования “, съобщи основният изпълнителен шеф на Mercedes Ола Калениус. „ Mercedes-Maybach EQS SUV сплотява упоритостта ни да бъдем водачи в региона на цифровите и електрическите технологии с фокуса ни върху първокласния сегмент.

Първият напълно електромобил от Mercedes-Maybach добавя най-хубавите технологии на Mercedes-Benz с спомагателен комфорт и самостоятелни елементи, които се оферират единствено от Mercedes-Maybach. “

SUV EQS 680 е първият електрически Maybach в историята и ни демонстрира накъде върви марката. Компонентът в действителност съставлява напречна бариера и е закрепен към каросерията, сходно на това, което можете да намерите в обичаен автомобил вид седан.

Капакът уплътнява багажника и се прикрепя към облегалката на задната седалка, което води до „ доста дейно угнетяване на шума “.

Що се отнася до цените, от Mercedes към момента не са създали никакви изказвания, само че чакаме, че при появяването си SUV EQS 680 ще коства много повече от най-скъпия елементарен

Mercedes EQS (125 950 USD). Все отново тя би трябвало да подбие с малко цената на противници като Bentayga Hybrid. Електрическият Maybach SUV ще се създава в Алабама дружно с елементарния модел и би трябвало да се появи преди края на годината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР