Първото издание ще е на 10 и 11 април в

...
Първото издание ще е на 10 и 11 април в
Коментари Харесай

Левски създаде и турнир за звездите на бъдещето до 14 години

Първото издание ще е на 10 и 11 април в спортна зала " Левски София "

Волейболен клуб " Левски София " продължава да основава положителни вести за младите волейболисти в България, избрали да преследват фантазиите си посредством най-успешния екипен спорт у нас.

След като към този момент трансформира в традиция мощния интернационален шампионат за момчета и девойки до 15 години, управлението на " Левски " реши да стартира да провежда и конкуренция за една година по-малките гении в България. Така се роди " А1 Звезди на бъдещето до 14 година " или своеобразното начало на фантазията за звездите на бъдещето.

Дебютният шампионат за български тимове за момчета и девойки до 14 година ще се организира на 10 и 11 април в спортна зала " Левски София ". При момчетата ще вземат участие " Левски София ", " Хебър ", " Славия " и " Виктория ". При девойките ще играят " Левски София ", " Марица ", " Славия " и ЦПВК.

" Да развиваме българските деца е съществена задача за волейболен клуб " Левски София ". Стремежът ни е да сътворяваме по-добра обща среда, в която да порастват те. Затова не стопираме да надграждаме концепциите в тази посока. Създаването на шампионата за момчета и девойки до 14 години ще даде на децата в тази възраст опция да играят при най-хубави условия, да се любуват на волейбола, а в това време и да премерят сили с гениите от други български школи. Турнирът е директно преди началото на държавните шампионати в тази възраст, което го трансформира и във опция децата да придобият опит в мачове тъкмо преди шампионата ", съобщи Давид Давидов, съпрезидент на ВК " Левски ".

" Наша отговорност и огромно наслаждение е да работим в името на децата, да сътворяваме нови благоприятни условия за нашето по-добро на следващия ден. В най-силните волейболни страни в Европа към този момент се приказва с положително за шампионата в София, събиращ най-силните тимове до 15 години директно преди Коледа. Непосредствено преди Великден тази година стартираме друга самодейност - български шампионат на международно равнище за още по-малките, за тези, които към този момент мечтаят да вземат участие и на интернационалния шампионат в близко бъдеще, само че имат потребност от ентусиазъм и трамплин на родна земя. Наша е грижата да демонстрираме на децата още от най-ранна възраст, че в България може да получават късмет за развиване при най-хубавите условия, да развиват и ентусиазма, и качествата си. Започваме нова традиция, започваме шампионат, на който имам вяра, че всяко българско дете в тази възраст би се радвало да взе участие ", съобщи Атанас Гаров, създател и ръководещ сътрудник на Garitage Park и главен уредник на " А1 Звезди на бъдещето до 14 година ".

Турнирът ще се организира с поддръжката на Българската федерация по волейбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР