Първото издание на турнира за Купата на България по минифутбол,

...
Първото издание на турнира за Купата на България по минифутбол,
Коментари Харесай

БФС ще проведе първата Купа на България по минифутбол до края на годината

Първото издание на шампионата за Купата на България по минифутбол, което минава под шапката на БФС, ще се организира на по-късен стадий до края на календарната година, оповестиха от Комисията по футзал. Финалният шампионат трябваше да се състои на 22-и септември в Казанлък с присъединяване на осем тима, само че се отсрочва поради изключителното състояние и битката с ограничението на COVID-19.

Осемте финалиста ще бъдат по два от всичките четири зони на БФС. До предходната година шампионатът се организираше от Българската асоциация по минифутбол (БАМФ), само че в този момент БФС работи дружно с тази конструкция.

Към този миг предварителните пресявания по зони и районни центрове трябваше да са почнали. Извънредното състояние в страната и битката с ковид обаче осуети пилотния план, който към този момент трябваше да е стартирал. За момента са се записали над 50 тима от цялата страна, които практикуват минифутбол, а от БФС чакат те да се усилят.

Още от 1-ия кръг борбите са на разменено посещение на първо време на регионално и зонално равнище. До началото на юни трябваше да се излъчат и осемте участника за финалите. Най-вероятно обаче в този момент заключителните мачове ще бъдат преместени за есента, само че не преди последния мач на националния тим, тъй като премията е обвързвана с него.

Първоначалната концепция беше отборът, притежател на първата Купа на България по минифутбол, да получи като премия пътешестване за Дъблин за мача на националния тим на България против Република Ирландия в шампионата Лига на Нациите. Сега обаче ще се избере друго посещение.

" БФС и БАМФ имат съществени проекти за развиването на минифутбола и в бъдеще. Това е може би най-популярната вариация при дилетантите и феновете на играта. Тези хора би трябвало да получат внимание и поддръжка. Имаме проекти за провеждането на шампионати в райони, където няма опция за мачове на огромен терен по една или друга опция, разяснява членът на Комисията по футзал към БФС Пламен Божидаров.

Минифутболът се играе във формат 5+1, за разлика от футболът в зала, където тимовете са 4+1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР