Първото издание на спортния семинар Sport X вече е в

...
Първото издание на спортния семинар Sport X вече е в
Коментари Харесай

Първото издание на спортния семинар Sport X завърши

Първото издание на спортния семинар " Sport X " към този момент е в историята! Близо 90 родни треньори, ръководители, скаути и сътрудници станаха част от събитието, проведено от Сдружение " Бъдеще посредством спорт ". Редица клубове от професионалния футбол, измежду които първенецът Лудогорец, Левски, ЦСКА, Берое, Локомотив (Пловдив), Черно море, Дунав (Русе), Витоша (Бистрица), Септември (София), Царско село и други, имаха представители на семинара, чиято съществена тематика бе:

" Съвременните условия към младите футболисти ". Гост-лектори на събитието пък бяха Джузепе Джерия, Пол Бракуел, Павлин Панайотов и доктор Райна Стоянова.

Доц. Джерия, като се изключи че е учител в треньорската школа в Коверчано, е сегашен началник на академията на Пескара и някогашен началник на академията на Ювентус. Бракуел, който има UEFA " B " лиценз, публикуван от Английската футболна асоциация, от над 30 години е част от Астън Вила, като сега дава отговор за развиването и образованието на гениите на " виланите ".

Юношата на Черно море Павлин Панайотов от над 20 години е лицензиран сътрудник в Шотландската футболна асоциация, като сега готви самостоятелно футболисти за трансфер на Острова. Д-р Стоянова пък е член на Международната асоциация по спортно хранене и външен съветник на Левски и Лудогорец.

В първата си лекция доцент Джерия разкри в елементи философията и метода на работа в академията на Пескара, дал старт на блестящата кариера на италианския национал Марко Верати, а във втората - метода, по-който клубът следи и притегля гении за своята школа. Бракуел пък срещна родната публика с академията на " виланите, метода на работата с гениите и грижите, които се поставят за тях, с цел да им се помогне да се развият освен като футболисти, само че и като персони.

Панайотов, който има задълбочени връзки в Англия и Шотландия и редица прехвърляния на гении в локалните грандове, разкри какво е належащо за един млад футболист не просто да бъде видян, само че и да успее да се наложи на Острова. Д-р Стоянова пък показа последните трендове в международен мащаб по отношение на спортното хранене.

Организаторите на събитието от Сдружение " Бъдеще посредством спорт " благодариха на всички участници, като подсигуряваха, че това е дебютното, първо издание на семинара, само че сигурно не и последното.
 Програмата на семинара
Програмата на семинара " Sport X " стартира с лекция на доцент Джерия

Организатор на събитието е Сдружение " Бъдеще посредством спорт "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР