Първото издание на Sea Game Jam, организирано от родното гейм

...
Първото издание на Sea Game Jam, организирано от родното гейм
Коментари Харесай

Уникален гейминг фестивал с първо издание

Първото издание на Sea Game Jam, проведено от родното гейм студио Zariba, кани всички запалянковци и експерти на неповторимо четиридневно гейминг предизвикателство, което ще стартира на 3-ти март и ще приключи с награждаване на най-интересните и вдъхновяващи игри на 6-и март.

В рамките на пролетното събитие на морския хакатон, ви чака конференция с топ лектори от game dev бранша и конкурс за най-хубава българска инди-игра – Sea Game Indie Pitch. Събитието ще се организира от 3 март до 6 март в Икономически университет – Варна, които са и сътрудници на гейм хакатона. Sea Game Jam провокира участниците да основат първообраз на игра в границите на 48 часа, по избрана тематика, която ще бъде оповестена в деня на маратона.

Гейм хакатонът си слага за цел да насърчи творчеството, сръчността и работата в екип измежду разработчици, запалянковци и всички, които се интересуват от процеса по основаване на игри. За най-креативните и истински екипи са готови награди.

“С организирането на Sea Game Jam слагаме началото на една традиция, с която се надяваме да притеглим вниманието, както на българските основатели на игри, по този начин и на интернационалната промишленост. Творчеството, находчивостта и отборният дух са качествата, които ще подтикваме в участниците, а със надпреварата за инди студиа ще подкрепим развиването на надарени български основатели на игри” - разяснява Радостин Петров, създател и притежател на Zaribа. - “Вярвам, че Варна има капацитет да се трансформира в привлекателен център за гейм дивелъпъри от България и целия свят, Sea Game Jam, събитие, което ще бъде два пъти годишно, е стъпка в тази посока.”

В първия ден на хакатона присъстващите ще могат да чуят лекции от експерти на тематики, свързани със основаването на игри – level design, маркетинг, монетизация и така нататък На 6 март (неделя) ще се организира надпреварата за инди game студиа – Sea Game Indie pitch. Всички български indie game студиа и самостоятелни разработчици (независимо от вида игра, която разработват), са поканени да се включат. Победителите ще получат неповторимата опция да показват играта си пред експерти от game промишлеността на едно от огромните изложби за инди-студиа в района, част от интернационалната конференция Dev Play 2022 в Румъния. Sea Game Indie pitch и Zariba ще покрият всички разноски на двама индивида от екипа – път, настаняване и билети за събитието.

Желаещите да се включат в Sea Game Jam или да показват своя игра на Indi Game Jam могат да се запишат на формалната уеб страница на надпреварата: seagamejam.com, където ще намерите и цялостна стратегия. Организаторите приветстват присъединяване и в двете събития.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР