Първото хапче за лечения при симптоматика на КОВИД беше одобрено

...
Първото хапче за лечения при симптоматика на КОВИД беше одобрено
Коментари Харесай

Важно! Как действа първото хапче за COVID-19

Първото хапче за лекувания при симптоматика на КОВИД беше утвърдено от английския медицински регулатор. То ще бъде давано два пъти на ден на доброволци, пипнали болестта, заяви BBC.

По време на клинични тествания лекарството, въображаемо в началото като цяр за простуда, е понижило с 50 % риска от хоспитализация и гибел.

Здравният секретар Сажид Джавид сподели, че лекуването се оказало " gamechanger " (б.а. " изменящо играта " ) за множеството рискови пациенти и такива с подтиснат имунитет.

" Днес е исторически ден. Страната ни е първа, която утвърждава лекарство, което може да пиете вкъщи при заразяване с КОВИД ", сподели Джавид.

Молнупиравир, основано от американските фармацевтични колоси Merck, Sharp and Dohme (MSD) и Ridgeback Biotherapeutics, е първият препарат, който лекува КОВИД орално, а не посредством инжектиране.

Англия ще купи медикаменти за 480 000 курса на лекуване доникъде на ноември. Те ще бъдат давани и на имунизирани, и на неимунизирани, с цел да са цялостни проучванията.

Лекарството се дава в продължение на пет дни след първите признаци, с цел да бъде оптимално дейно. То ще може да бъде предписвано от персоналните лекари при потвърден позитивен тест за КОВИД.

Лекарството нападна ензим, който вирусът основава, с цел да се развъжда. То му вкарва неверен генетичен код. Това оказва помощ болестта да не се развъжда в клетките.

Хапчето ще бъде давано първо на хора с КОВИД, които са сред леко и приблизително положение, като имат най-малко един риск фактор като тегло, сърдечни проблеми, диабет.

Англия се готви за тежка зима макар високите равнища на имунизация. Властите плануват, че вирусът ще пробие при по-възрастните групи, където смъртността е най-висока.

заб. " Преводът е на " Марица "

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР