Първото ендуро състезание в Сандански ще бъде и последното за

...
Първото ендуро състезание в Сандански ще бъде и последното за
Коментари Харесай

Закриват сезона на планинското колоездене в Сандански

Първото ендуро съревнование в Сандански ще бъде и последното за 2022 година

На 22-23 октомври в град Сандански ще се организира пилотното издание на „ Сандански Мини Ендуро “, което ще бъде и последното съревнование в календара по планинско колоездене в България за годината.

Събитието се провежда взаимно от община Сандански, новосформираният локален колоездачен клуб E-Motion и Спортен клуб " Райдърс Юнайтед ", които приготвят едно доста забавно съревнование, което се надяват да съумеят да трансфорат в традиция и да доразвиват в годините отсега нататък.

Ендуро дисциплината е една от най-популярните в планинското колоездене, като съставлява самостоятелно втурване за време през техничен планински терен в обособени стадии с общо класиране от всички спортни прави.

„ Сандански Мини Ендуро “ ще се организира по три разнородни пътеки в региона, а старт-финалната зона ще бъде при езерото в Градски парк " Свети Врач ".

Пътеките се приготвят от новосформирания локален клуб Е-Моушън, на чело на който е и дългогодишния ендуро първенец на България в категория мастър – Георги Петров.

Участието в надпреварата е гратис и в него могат да се включат всички искащи колоездачи, а главния фокус е към младежите и децата, като събитието цели да стимулира повече подрастващи да вземат участие в сходни събития и да спортуват интензивно.

Към момента поръчка за присъединяване са дали състезатели от цяла България, както и представители на Гърция, Турция и Македония! За да се включите в събитието е нужни да се регистрирате авансово онлайн и да прочетете разпоредбите за присъединяване в надпреварата на

За всички спечелили има квалифициран и паричен награден фонд, който ще бъде разпределен измежду спечелилите във всички категории - Деца 10-14, Деца 15-16, Юноши до 21, Мъже Елит, Мъже Мастър 35+ и Жени.

За всякаква спомагателна информация, уредниците приканват да се включете и следите фейсбук събитието > > >, а в случай че имате някакви въпроси не се колебайте да се свържете с тях.

///ПРОГРАМА///

Събота - ден за свободни тренировки и записване:

10:00 - 16:00 Тренировки

9:30 - 12:00 Регистрация /старт-финална зона*/

14:00 - 16:00 Регистрация /старт-финална зона*/

23 Октомври | Неделя

8:30 – 9:30 ч. – Регистрация /старт-финална зона*/

8:30 – 10:30 Тренировки

11:00 – Техническа Конференция при Старт 1

11:30 - Старт на стадий 1

13:00 - Старт на стадий 2

14:00 - Старт на стадий 3

Награждаване /старт-финална зона*/ към 16:00

*Старт-финалната зона ще бъде при езерото в парк " Свети Врач " - Сандански.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР