Първото Ел Класико за сезона донесе три точки на Реал

...
Първото Ел Класико за сезона донесе три точки на Реал
Коментари Харесай

Пред погледа на Мик Джагър: Реал нокаутира Барса с 2:1

Първото " Ел Класико " за сезона донесе три точки на Реал Мадрид след доста трагична победа на олимпийския стадион в Барселона - 2:1.

Отборът на Карло Анчелоти нокаутира своя противник с поврат с два гола на суперзвездата си Джуд Белингам, като вторият от тях падна в добавеното време и разплака домакинските почитатели.

Барса излезе с екипи с логото на " Ролинг Стоунс " поради спонсорския си контракт със " Спотифай " и бе следена от музикалната икона Мик Джагър. Британецът се наслаждения на шоуто и на прелестната атмосфера.

Каталунците направиха доста мощни първи 60 минути, с изключение на гола удариха и две греди, само че по-късно стопираха да играят в офанзива и бяха осъдени.

Те поведоха още в седмата минута с гол на Илкай Гюндоган, който се възползва от неприятни допиране на Орелиен Чуамени и Давид Алаба, с цел да вкара самичък против вратаря Кепа.

В 16-ата минута Фермин Лопес удари греда след неточност на Тони Кроос, който беше пресиран от Гави. В 28-ата минута Жоао Феликс се подигра на защитата на Реал и също излизаше самичък против вратаря, само че Даниел Карвахал направи супер интервенция в последния миг.

В 38-ата минута самият Карвахал насочи рисков удар на другата врата, само че от прекомерно дребен ъгъл и оплете топката в мрежата от външната страна.

Барса стартира мощно и втората част, като удари втора греда в 51-ата минута. Неин създател бе Иниго Мартинес с удар с глава, а секунди по-късно при добавката Кепа избави мощен удар на Роналд Араухо.

Моментът за Реал пристигна в 68-ата минута. Джуд Белингам, който беше спокоен досега в мача, насочи страховит удар от отдалеченост, с който не остави късмет на Марк Андре Тер-Щеген.

Мачът отиваше към тъждество, само че в 92-ата минута Карвахал центрира от десния фланг, Лука Модрич докосна топката и без да желае я трансформира в съвършена асистенция за Белингам, който от близка отдалеченост я прати сред краката на Тер Щеген.

Така Реал поведе в класирането с 28 точки, а Барса е трети с 24, съообщава дир.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР