Първото е по целева програма Топъл обяд у дома в

...
Първото е по целева програма Топъл обяд у дома в
Коментари Харесай

Община Варна кандидатства за нови социални услуги в подкрепа на над 1100 души


Първото е по целева стратегия " Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка – 2020 “. Чрез него могат да бъдат обхванати 250 души - хора с ниски приходи, под линията на беднотия, които са сложени под карантина, или са с трайни увреждания, или са на възраст над 65 години и живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях. Те ще получават топла храна всекидневно през работните дни от седмицата в интервала от 1-ви май до 19-ти юни. 

Второто планово предложение “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “ е  в поддръжка на възрасти хора над 65 година с ограничавания или неспособност за самообслужване, към хора с увреждания и техните фамилии, както и към хора, които са сложени под карантина от здравните управляващи и за които има обществена нужда от почасови услуги. По плана могат да бъдат обхванати към 900 души. Ще се финансират действия по асортимент и наемане на личен състав, който да доставя храна и артикули от първа нужда, в това число медикаменти, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни услуги със средства на потребителите. Финансово обезпечени ще бъде също превоза, персоналните защитни средства и дезинфекциращи препарати за лицата, предоставящи услугите. 

Информация за хората, нуждаещи се от незабавна поддръжка, може да бъде подавана на телефоните към дирекция " Социални действия “ в Община Варна: 052 820 115; 052 820 172; 052 820 544 и 052 820 196.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР