Първото дежурство на медицинския хеликоптер ще е след началото на

...
Първото дежурство на медицинския хеликоптер ще е след началото на
Коментари Харесай

Първото дежурство на медицинския хеликоптер ще е идния месец

Първото дежурство на медицинския хеликоптер ще е след началото на април. Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов след подготвителния полет на хеликоптера, който се организира през днешния ден.

„ Първото действително дежурство ще стане след началото на април, защото към този момент всичко е готово. От тук нататък остава да се изпълнят подготвителните часове и незабавно по-късно започват оперативните наряди ”, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов, който дружно с управлението на УМБАЛ „ Света Екатерина “ посрещна медицинския хеликоптер на покрива на болничното заведение.

По проект хеликоптерът излетя от авиобазата на Групово дело „ Гранична полиция ” на летище София и дойде за 5 мин. на покрива на УМБАЛ “Св. Екатерина ”, а подготвителната му задача бе регистрирана като сполучлива.

Проф. Гетов заяви още, че втората вертолетна машина към този момент е на индустриалната линия, а на следващия ден ще бъдат отворени офертите за градежа на оперативните бази, осведомят от Министерство на здравеопазването.

Изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св. Екатерина ” проф. Димитър Петков разяснява, че това е незабравим ден за българското опазване на здравето, тъй като за първи път български хеликоптер каца на болничната площадка на болница „ Св. Екатерина ”, която е издигната преди 22 години.

След кацането бе демонстрирано слизане на медицинския екип, отваряне на лява пътническа врата, отключване на санитарната носилка с завързан към нея манекен и завъртането й към заден фиксиращ възел с изнасяне на предната част през вратата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР