Първото бебе за новата година в болница Майчин дом е

...
Първото бебе за новата година в болница Майчин дом е
Коментари Харесай

Първото бебе за новата година в Майчин дом е момиче

Първото бебе за новата година в болница Майчин дом е момиче, родено по натурален метод, с тегло от 3,100 кг. Бебето е проплакало малко след 5.00 ч. сутринта в първия ден на 2019 година, оповестиха от болничното заведение.

 
Работата в най-голямата и най-стара профилирана АГ болница у нас в навечерието на Нова година е минала умерено и в нормалните си темпове. Последното бебе за миналата 2018 година е момче, родено по неотложност, прецизираха от Майчин дом.
 
Общо за 2018 година в болничното заведение са родени 3 581 деца. Броят им е по-нисък по отношение на предходната година, когато са били малко над 4 000. Това отразява общия спад на раждаемостта на национално равнище, счита ръководителят на медицинския екип в дневната промяна на 1 януари доктор Емил Гърчев, представен в известието.

 
Майчин дом продължава да бъде водач по брой раждания в страната. По думите на доктор Гърчев приблизително всяко 14-то българско дете се ражда точно в Майчин дом, като болничното заведение поддържа нормален ритъм от приблизително 10 раждания на денонощие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР