Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ

...
Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ
Коментари Харесай

Първото бебе в България за 2024 г. е момченце от Пловдив

Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ “Свети Георги ” в Пловдив. Една минута след среднощ в Клиниката по акушерство и гинекология към университетската болница се роди момченцето Минчо, който тежи 2,850 гр. и е с растеж 51 см.

В екипа, взел участие в раждането, са доктор Мария Василева, доктор Виктор Кръстев, доктор Рафет Хафузов, доктор Софка Славова и акушерка Нешка Ненкова.

Бях планувана за обикновено раждане, само че се наложи да ни одобряват по неотложност. За щастие лекарите реагираха доста бързо, подходиха ловко, професионално, с цел да може и аз, и бебчето да сме добре. Всички бяха дружелюбни и деликатни. Благодарни сме им от все сърце за напъните и отношението, споделя майката Лиляна, която през днешния ден се усеща добре.

Семейството е от Пловдив, момченцето по традиция е кръстено на свекъра.

Тя пожелава на себе си и фамилията си най-много здраве. На всички в клиниката желае все по този начин да радват хората, като бъдат част от най-важното нещо - даряването на нов живот. Да са постоянно толкоз положителни, екипни и сполучливи.

Припомняме, че за предходната 2023 година още веднъж първото бебе беше родено в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив, само че тогава то делеше челното място с друго бебче от София. Тази година отличник е Минчо, появил се на бял свят тъкмо в 00:01 часа, осведоми Българска национална телевизия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР