Първото бебе, родено от украинска бежанка у нас, се роди

...
Първото бебе, родено от украинска бежанка у нас, се роди
Коментари Харесай

Роди се първото бебе на украинска бежанка у нас

Първото бебе, родено от украинска бежанка у нас, се роди на националния ни празник в болница " Дева Мария " в Бургас. 39-годишната Олена е станала майка на момченце - Михайло.

Детето е родено две седмици преди термина. Раждането е било обикновено. Майката и детето са добре, заяви представителят на болничното заведение Крис Божинова пред Българска телеграфна агенция.

Бебето е родено на 1:30 часа на 3 март. Михайло е дълъг 48 см и тежи 2,600 кг.

Олена е съумяла да избяга от войната в Киев дружно с двете си по-големи деца. Пристига в България на 26 февруари. Съпругът й е останал в Украйна. Настанила се при другари в Приморско, като брачният партньор й останал мобилизиран във войната.

Олена е докарана в болница " Дева Мария " в Бургас точно на 3 март.

" Жената е в положително общо положение като за втори ден след раждането. Има чудесни условия, болничното заведение е предоставила независима стая, сутринта на утринна визитация нямаше недоволства, кърмеше си бебенцето, тъй че всичко е наред ", увери доктор Мирослав Минчев, представен от NOVA.

В обществените мрежи към този момент се зароди концепция за събиране на помощи за фамилията - дрешки и бебешки аксесоари.

По-рано УНИЦЕФ заяви, че към половин милион деца са били принудени да изоставен домовете си в Украйна през последната седмица поради съветската инвазия и назова бежанската вълна " невиждана по мащаб и скорост ", съобщи Асошиейтед прес.

" Ако насилието не спре, още доста, доста деца ще бъдат принудени да изоставен страната си за доста малко време ", сподели представителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър. " Страхуваме се, че още доста деца ще бъдат убити ", съобщи той.

Елдър сподели още, че УНИЦЕФ изпраща огромно количество филантропични помощи в Украйна, с цел да помогне на нуждаещите се и че организира незабавно образование за педиатри, които желаят да заминат за района.

" Те се приготвят за всеобщи жертви и ранени измежду децата ", сподели той и добави, че образованията включват триажна система за лекуване на деца.

Международната организация по миграция през днешния ден заяви, че до момента 1,25 милиона души са напуснали Украйна, измежду които 80 000 са от други страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР