Първото бебе на годината в Пловдив е изродено от баща

...
Първото бебе на годината в Пловдив е изродено от баща
Коментари Харесай

Баща и дъщеря са посрещнали в ръцете си първото бебе на годината в Пловдив

Първото бебе на годината в Пловдив е изродено от татко и щерка - доктор Ямаков и доктор Ямакова - Владова, които дружно са давали дежурство в новогодишната нощ.
Прочетете още
„ Аз съм извънредно щастлива, че имам тази опция да работя с моя татко, който постоянно е бил мощно респектираща фигура в моя живот, само че също така той е моят преподавател и поддръжка всеки ден. За нас беше извънредно огромно благополучие да посрещнем новогодишната нощ дружно и да участваме в това чудо “, съобщи за  д-р Гита Ямакова от неонатологичното поделение УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив.

Бебето Йоан се роди в първата минута на новата година в Пловдив. То е високо 51 сантиметра и тежи 3430 грама. Терминът на майка му е бил на първи януари.

„ Майката е родила по естествен механизъм. Бебенцето е било с добра акомодация след раждането. За момента нямаме отклонения в положението му, по този начин е едно крепко и хубаво бебе “, заяви проф. доктор Мая Кръстева – шеф на поделение по неонатология  в УМБАЛ „ Св. Георги “.

„ Пациентката беше призната в нашата клиника в 22:30 часа с контракции и беше едно безусловно непринудено обикновено раждане “, добави доктор Ямакова.

Старшата акушерка в отделението работи тук от 30 години.

„ Това ми е първото работно място и няма по-голяма премия да срещнеш майка с бебе и да бъдат признателни за грижите, които сме положили “, сподели Блага Байлова.

В дежурния екип за раждането на бебето са взели участие още неонатологът доктор Петлешкова и акушерките Иванчева и Рамадан.
" Мама Екатерина и бебе Йоан се усещат прелестно и пожелават наекипа на АГ клиника още доста здрави бебета и щастливи родители ", споделиха от отделението. 

В последната година се следи леко нарастване на броя на ражданията.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР