Първоначалното намерение на ръководството на Манчестър Юнайтед е било да

...
Първоначалното намерение на ръководството на Манчестър Юнайтед е било да
Коментари Харесай

В Манчестър Юнайтед променили решението си за Грийнууд в последния момент

Първоначалното желание на управлението на Манчестър Юнайтед е било да върне нападателя Мейсън Грийнууд в първия тим, само че то е претърпяло противоположен завой в последните няколко дни, оповестява Скай Спортс.


Вчера изпълнителният шеф на " алените дяволи " Ричард Арнолд разгласи, че след траяло повече от половин година вътрешно следствие клубът е решил да се раздели с младия състезател, макар че се е стигнало до заключението, че той не е отговорен по обвиняването, което бе направено против него в края на 2022 година. Според Скай Спортс концепцията на Юнайтед е била да изчака задоволително дълго време за утешение на пристрастеностите, след което да върне Грийнууд в тима.

Краткото публично известие в края на предходната седмица е било с концепцията да се опипа почвата за връщането на британския футболист. Това е последвала остра реакция против вероятно такова решение и то е било изцяло променено до вторник вечерта.

Манчестър Юнайтед не са желали да се разделят с състезател, чиято стойност преди началото на цялата сага бе над 100 милиона паунда, още повече, че обвиняванията против него бяха свалени. Но крайното решение е взето с оглед имиджа на отбора. За това е повлияло и мощното показване на британския народен тим на Световното състезание по футбол за дами, където Англия доближи край, а в състава имаше футболистки на женския тим на Манчестър Юнайтед - Мери Ърпс (спечелила премията за най-хубава вратарка на Мондиала), Ела Туун и Кейти Зелем.

По този метод Юнайтед ще се раздели с един от най-ценните си активи, като към момента не е ясно къде ще продължи кариерата си Грийнууд, само че съвсем несъмнено това ще бъде отвън Англия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР