Първоначално ще стане достъпен за всички потребители на платежната услуга

...
Първоначално ще стане достъпен за всички потребители на платежната услуга
Коментари Харесай

PayPal пусна стейбълкойн, обвързан с долара

Първоначално ще стане наличен за всички консуматори на платежната услуга в Съединени американски щати

PayPal с над 430 милиона консуматори вкара криптовалутите още през 20220 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната платежна услуга PayPal пусна лична постоянна криптовалута, обвързана с щатския $. С течение на времето стейбълкойнът ще стане наличен за всички консуматори на PayPal, в началото в Съединени американски щати.

PayPal USD (PYUSD) се емитира от компанията за криптовалута Paxos Trust. Това е дигитален актив, гарантиран с парични депозити, краткосрочни съкровищни ​​облигации и други парични еквиваленти.

Стейбълкойнът може да бъде обменен когато и да е за долари или други криптовалути, налични в мрежата на PayPal. Цифровият актив може да се употребява и като платежно средство; скоро ще се появи в известното приложение за заплащане PayPal Venmo, както и в крипто портфейли на трети страни отвън мрежата на PayPal.
още по темата
Платежната услуга PayPal, която към този момент има повече от 431 милиона консуматори по целия свят, вкара криптовалути през 2020 година Те са налични в платформата за покупка и продажба, както и за осъществяване на заплащания, отбелязва Блумбърг.

Токенът PYUSD в началото ще се употребява в бранша на криптовалутите и Web3 приложенията за търговия с цифрови активи и осъществяване на транзакции в игри, а по-късно последователно ще се популяризира като средство за парични преводи и микроплащания.

Експертите по криптовалута от дълго време са уверени, че стейбълкойните са най-хубавото средство за осъществяване на мигновени парични преводи и заплащания. Но разпространяването на тези активи е възпрепятствано от централните банки, заети с издаването на публични цифрови валути.

Спиращ факто е и неуспехът на частни планове за криптовалута, най-големият от които беше сривът на двойката Luna и TerraUSD през май предходната година. През февруари Държавният департамент на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS) подреди на Paxos да спре издаването на стейбълкойна BUSD на криптоборсата Binance.

PYUSD не наподобява да е в заплаха: PayPal получи лиценз в щата Ню Йорк за план за криптовалута и нейният стейбълкойн ще бъде контролиран артикул. От септември Paxos ще разгласява месечни доклади с детайлности за активите, подкрепящи PYUSD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР