Първоначално NVIDIA очакваше още през ноември да пусне на пазара

...
Първоначално NVIDIA очакваше още през ноември да пусне на пазара
Коментари Харесай

Антисанкционният ускорител NVIDIA H20 за Китай няма да бъде готов до следващото тримесечие

Първоначално NVIDIA очакваше още през ноември да пусне на пазара в Китай ускорители, които да са приспособени към наложените през октомври от управляващите на Съединени американски щати експортни ограничавания, само че това ще бъде отсрочено най-малко до второто тримесечие на тази година, както изясняват източниците на Reuters.

Когато забавянето на стартирането на ускорителите H20, L20 и L2 за първи път стана известно, беше обявено, че китайските производители на сървърен хардуер имат проблеми с консолидираното им в своите системи. През цялото това време представителите на NVIDIA продължиха да настояват, че новите ускорители за Китай несъмнено ще бъдат показани, само че компанията се стреми да се отбрани от обвързваните с това искания от страна на американските управляващи и по тази причина деликатно координира техните спецификации с регулаторите.

През второто тримесечие, както отбелязва Reuters, компанията ще бъде подготвена да стартира производството на най-стария от най-новите ускорители за Китай — H20, който в началото ще се доставя в дребни количества за потребностите на най-големите клиенти на компанията. Не се прецизира по кое време китайските клиенти ще могат да получат по-малко производителните L20 и L2. Наскоро стана известно, че не всички китайски разработчици на системи с изкуствен интелект са подготвени новите ускорители на NVIDIA, защото са загрижени за степента на ограничение на продуктивността на препоръчаните решения. По време на глобите някои китайски клиенти избраха да разчитат на локалните разработки.

В края на декември NVIDIA също трябваше да провежда доставки за китайския пазар на модифицирания геймърски графичен адаптер GeForce RTX 4090D, който беше основан предвид на експортните ограничавания от страна на Съединени американски щати през октомври. Според някои източници, предприемчиви китайски производители са трансформирали пълноценната GeForce RTX 4090 в изчислителен ускорител, употребявайки полузанаятчийски способ. Това може да е повода за отхвърли на NVIDIA да продължи да доставя за Китай GeForce RTX 4090 в истинската му форма.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР