Първоначално мислехме да е по-тясна магистърската програма за опасните вещества

...
Първоначално мислехме да е по-тясна магистърската програма за опасните вещества
Коментари Харесай

Новата магистърска програма в НВУ включва защита от всички опасни вещества

" Първоначално мислехме да е по-тясна магистърската стратегия за рисковите субстанции и лъчения, само че в последствие я разширихме, като включихме всички такива ". Това сподели доцент Николай Долчинков, учител в катедра " Защита на популацията и инфраструктурата " на факултет " Сигурност и защита “ в Националния боен университет " Васил Левски “ в утринния блок " Добро утро, България " на " Радио Фокус " .

Долчинков изреди няколко фактора за основаването на програмата. Магистърската стратегия " Защита от рискови субстанции и лъчения " се зародила от традициите на Националния боен университет в образованието в областта за нуждите на  българската войска.

" Имаме специфична отбрана на популацията и инфраструктурата, която е ориентирана повече към премахване на авариите и следствията при настъпване на такива изключителни обстановки, до момента в който концепцията на нашата нова специализация е да се работи върху предварителната защита, тоест недопускането на такива повреди и изключителни обстановки, било то с рискови субстанции, или с рискови лъчения ", разяснява доцентът.

Като друга причина Долчинков уточни неналичието на фрагменти в областта на радиационната отбрана от страна на  АЕЦ " Козлодуй " и други предприятия.

Вече се работи и по въпроса с провеждането на бъдещите стажове на курсантите:

" Водим диалози с АЕЦ " Козлодуй " да проведат своя стаж или процедура в АЕЦ Козлодуй, където в действителност се работи съществено и в действителна конюнктура, като това не е единствената опция. Има опция и в други предприятия, както във великотърновска област, по този начин и в други области. ", акцентира още един от основателите на програмата, като добави, че към момента нямат подписани догори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР