Първоначално Анди Мъри изобщо не планираше да играе на клей

...
Първоначално Анди Мъри изобщо не планираше да играе на клей
Коментари Харесай

Мъри за срещата с Джокович: Той е №1, а аз играя с метална тазобедрена става

Първоначално Анди Мъри въобще не планираше да играе на клей през сегашния сезон, защото алената настилка е извънредно физически изискваща към състезателите и британецът нямаше предпочитание да рискува приемането на поредна сериозна травма. Изненадващо обаче трикратният първенец от Шлема се включи с покана от уредниците на Мастърса в Мадрид, където сподели по какъв начин към момента може да играе първокачествен тенис на клей и завоюва два следващи мача, с цел да си подсигурява дуел със международния номер едно Новак Джокович.

Mъри и Джокович имат извънредно дълга история между тях, като играят дружно още от юношеските шампионата и до момента имат цели 36 дуела при експертите, от които сърбинът е спечелил 25. Двете митове в спорта обаче не са се срещали от над 5 години насам и несъмнено ще бъде забавно да забележим дали 78-ият в света би могъл да бъде равносилен на то поставения и да върне онази носталгия към времето, когато тези играчи си оспорваха най-големите титли, а ето и какви упования за мача има самия сър Анди:

" На доктрина не би трябвало да имам никакъв късмет. Той е номер едно в света, а аз се състезавам с железна тазобедрена става. Това е една чудесна опция да видя какво е равнището ми сега и да изляза още един път на корта против него. Имали сме толкоз доста страхотни борби през годините, които са се провели на най-големите подиуми в нашия спорт и сме премерили сили във финалите на всяка една от " мейджър " конкуренциите. Не съм имал опцията да се изправя против Новак от доста дълго време и не знаех дали в миналото ще имам сходен късмет. Всичко това ще ми помогне да се насладя на мача, като ще дам всичко от себе си и най-после следва да разберем къде тъкмо се намира играта ми сега " - приключи Мъри.

Andy Murray on his upcoming R3 v Djokovic:

“In theory I should have no chance in the match, he’s obviously #1 in the world and I’m playing with a metal hip so I shouldn’t have a chance. It’s a great opportunity for me to see where my game’s at and to play against him again.”
— Reem Abulleil (@ReemAbulleil)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР