Първоначалният шок и ужас с хвърлянето на всички сили на

...
Първоначалният шок и ужас с хвърлянето на всички сили на
Коментари Харесай

Независимо как ще завърши войната, Украйна вече постигна стратегическата си цел |

Първоначалният потрес и смут с хвърлянето на всички сили на съветската войска в стремглаво навлизане в обход на главните административни центрове на Украйна се прояви на терена в „ бърза разходка “, само че с разтегнати връзки. 120-хилядната войска на нахлуването, поддържана от цялата мощност на военно-космическите сили на Русия и от главните сили на военноморския флот на Русия (без присъединяване на стратегическите нуклеарни сили) със стоварването на многочислени тактически и оперативни десанти съумя да блокира столицата Киев, вторият по значение град в Украйна - Харков (където е главната маса от рускоезичното население в страната) и заплашва да изолира Украйна от крайбрежието на Азовско море след възможното преодоляване на Мариупол и с вероятност на следващо развиване на триумфа и във връзка с крайбрежието на Украйна на Черно море. Това ненадейно нахлуване по целия фронт и в дълбочина обаче оставя фланговете на настъпващите сили без отбрана, те са без единна и ясно осмислена комбинация на терена във връзка с идващите цели. Всичко това е съпроводено от логистичен пъкъл, отнасящ се до своевременния подвоз на нужното гориво, муниции, храна и друго имущество.

Оказа се, че водена по подобен метод „ мълниеносна война “ дава идеални условия за действието на дребни украински подразделения и диверсионно-разузнавателни групи, на силите за териториална защита, даже и на пасионарни локални запалянковци с ловни пушки и коктейли „ Молотов “.

Базовата стратегическа неточност при планирането, която в този момент следим да се мултиплицира на оперативно и тактическо ниво беше предвиждането на Путин, че войските ще бъдат посрещнати с самун и сол и най-малкото – той ще успее да конфигурира в Харков куислингови ръководство.

Еднозначно украинците са нервирани и зли и стискат палци Зеленски да не капитулира и като добър артист да учи бързо ролята на украински Рамбо за идните договаряния.

В съзнанието на елементарния съветски редови войник при тези условия настава мозъчна имплозия, тъй като вижда, че картинката от тв приемника и това, което е чул от офицерския състав, е изцяло друго от реалиите в Украйна.

Такава война се печели, единствено в случай че съветският боец прояви самурайски дух, което обаче по-скоро в този момент се следи измежду украинците. Това изяснява (но не доказва) достоверността на клипове, в които съветски бойци „ желаят у дома при мама “.

След като устояха на първичния напън украинците минават към тактиката, за която потвърдено са най-способни – цялостен Майдан. При това те към този момент реализираха основната си стратегическа цел в тази война – без значение по какъв начин тя ще приключи. Украйна ще бъде, не е значимо по кое време тъкмо, член на Европейски Съюз.

В рамките на глобите на Европейски Съюз е неразрешена продажбата, доставката и даването или износа на банкноти евро в Русия. Комитетът по отбрана на човешките права към Съвета на Европа предлага онлайн психически съвещания и психическа помощ на засегнатите от глобите жители на Европейски Съюз, работили в областта на всеобщите връзки. В рамките на същата стратегия фрийланс сътрудници на комитета, владеещи съветски език, ще бъдат ангажирани да оказват сходна помощ на жители на Русия или такива, притежаващи двойно поданство с Европейски Съюз, непрекъснато или краткотрайно пребиваващи в Европейски Съюз.

По непотвърдени данни културният аташе на посолството на Русия в София е обсъждал с неназовани специалисти от „ Позитано “ следната концепция: изгоненият от Мюнхен основен живописен началник на Мюнхенската филхармония маестро Гергиев – знаменит като доста непосредствен другар на Путин, и диригент, да провежда по случай 3 март онлайн лъчение на химна „ Боже, царя нашего избави “ пред олтара на Патриаршеската катедрала „ Христос Спасител “ в Москва за отбелязване. Идеята щяла да се разисква в конкретика, откакто Гергиев с полет на Военно-транспортната авиация на Русия успее да бъде доставен на московска земя.

Във връзка с настъпилото календарно начало на пролетта в Русия Путин издаде заповед, ограничаваща правото на физически и юридически лица да изнасят от Русия в кеш или електронно (факс не се споменава) на средства в каквато и да било непозната валута, превишаваща 10 000 $. При това известие Московската борса разгласи, че няма да работи още една седмица, считано от идващия понеделник.

Акциите по корпоративния дълг на Русия, който е 478 милиарда $ означиха известна волатилност, а тези на „ Газпром “, на Лондонската борса, макар натиска, съумяха да се закрепят на рубежа 4 цента за акция. За заинтригуваните, финансираната от „ Газпром “ „ алтернативно-независима “ медия „ Ехото на Москва “, която попадна под санкции на съветския медиен регулатор за неустановено досега инакомислие, може да се гледа на сайта . 

Смея да изкажа персонална и никого неангажираща догадка, че в бъдеще датата 3 март ще има отношение освен към нашия настоящ народен празник. Не би трябвало да се изключва тази дата (или не дай, Боже 8 март) да стане мотив за отбелязване от „ екстремистки джендърски среди “ в Европа, на това, което в последна сметка ще се случи в Украйна.

За експертните среди в Брюксел остава мистерия за какво бащата на концепцията за хибридната война, началникът на генералния щаб на Русия ген. Герасимов хвърли на острието на съветската формация, която настъпи в Украйна, елитните елементи и подразделения на специфичните полицейски сили в Русия, на съветската национална армия и на кадировските бойци, които по щат се употребяват само за битка с всеобщи нарушавания на публичния ред и тишина. Спори се до каква степен това е „ хибридно “ при възможни условия, които могат да зародят на Червения площад.

* Името на създателя е заменено, защото той има съображения да остане неизвестен
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР