Първоначалните сметки на Евертън за строеж на нов стадион за

...
Първоначалните сметки на Евертън за строеж на нов стадион за
Коментари Харесай

"Евертън" обяви, че разходите за новия стадион са се увеличили драстично

Първоначалните сметки на " Евертън " за градеж на нов стадион за 300 милиона паунда, не са излезли точни, разгласи изпълнителният шеф на клуба Робърт Елстоун. Според него разноските към новото оборудване, на което " карамелите " би трябвало да се реалокират от сезон 2022-23, " са се нараснали фрапантно ".

Директорът на " Евертън " въпреки всичко побърза да успокои всички, че не става въпрос за сума от над 700 милиона паунда, колкото ще коства новият " Уайт Харт лейн " на " Тотнъм ".

През ноември клубът получи земята към дока Брамли Мур в северната част на пристанището на Ливърпул за период от 200 години. Подписването на лизинговия контракт беше от основно значение, с цел да може планът за стадиона да бъде придвижен.

По непотвърдена информация разноските са се нараснали с 50%, а това не е планувано от клуба на този стадий. Елстоун съобщи, че " карамелите " се движат по проект, само че добави, че сега се набират средства за осъществяване на идващия стадий.

Окончателният дизайн на стадиона ще бъде показан в околните месеци, като с това е натоварено архитектурното студио Meis.

" Общите разноски за плана ни за нов стадион се усилиха поради доста фактори. На първо място инфлацията играе роля, също по този начин имаше някои новости, които изникнаха в течение на работата, по тази причина се постанова да реагираме в придвижване. Все отново не става дума за нищо притеснително ", изясни Елстоун.

Целта на " карамелите " е да играят на нов стадион с потенциал сред 50 и 55 хиляди места. От клуба чакат да отворят 12 хиляди работни места за локални поданици, до момента в който трае градежът.

" Евертън " играе на настоящия си стадион " Гудисън парк " от 1892 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР