Първоначалните идеи бяха да се спре със още през 2019

...
Първоначалните идеи бяха да се спре със още през 2019
Коментари Харесай

Ето докога ще сменяме времето. На лятно или зимно ще остане България?

Първоначалните хрумвания бяха да се спре със още през 2019 година, само че това по този начин и не се случи. През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложение местенето на стрелките да се случи за последно през 2019 година, като другите страни да изберат до март, дали желаят да останат на астрономическо време или на лятно часово време.
Защо към момента стопираме времето?
България още не е решила дали оставаме на лятно часово време или на астрономическо часово време. Няма консенсус сред страните, по кое време да се спре със промяната на времето.


 Ето какво се случва с тялото след промяната на времето Ето какво се случва с тялото след промяната на времето
Лятното часово време започва от тази нощ. Ритуал, който носи раздразнителност и неприятен сън на доста хора. В неделя (28.03) в 2:00 часа стрелките...

За финален път трябваше да въртим стрелките през март 2021 година или през октомври 2021 година според от това, дали щяхме да останем на лятно часово време или на астрономическо часово време, т.е. зимно часово време. Но все още няма единомислещо решение както на национално равнище, по този начин и на интернационално и наподобява, че към този момент ще продължаваме да местим часовника всеки март и всеки октомври.
В кои страни има промяна на часа?
Държавите в синьо в северното полукълбо и страните в оранжево в южното полукълбо сменят времето към лятно и зимно.



Държавите в ярко сиво са употребявали промяната на времето, само че в даден миг са се отказали. Държавите в мрачно сиво, в никакъв случай не са сменяли времето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР