Първоначалните данни са тези, които ние направихме с взимането на

...
Първоначалните данни са тези, които ние направихме с взимането на
Коментари Харесай

Шишков разкри плановете за ремонтите на пътищата и новите отсечки

„ Първоначалните данни са тези, които ние направихме с взимането на ядка. Аз чакам, че в един сектор от 4 километра, който е в неприятно положение – резултатите ще са същите. Това, което в границите на акцията се развихри, че аз изваждам ядки там, където е най-лошо строителство, ще се окаже, че не е по този начин и положението на пътищата е такова, каквото го виждаме “.

 

Това съобщи в предаването „ Тази заран “ служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков.

 

„ Прокуратурата изиска вадене на ядка на 250 метра, тъй като в нормативните условия е записано, че когато една автомагистрала се строи, през такова разстояние би трябвало да се вземат проби от надзора и строителя. В събота на Автомагистрала „ Тракия “ от Чирпан до Стара Загора пуснахме георадар. След това имам концепция да се направи инспекция на секторите на Автомагистрала „ Европа “. Очакваме до май месец да бъде пусната частта от Драгоман до Калотина “, посочи министърът.

 

„ Участъкът от София до Сливница е занимателен поради одобряването на подробните устройствени проекти и отчуждаването “, добави той.

 

„ За Автомагистрала „ Струма “ имаше голямо свлачище преди тунела „ Железница “. Надяваме се до 1 август да укрепим свлачището, с цел да пуснем придвижването в едната лента. През 2020 година се е случило свлачището. На Автомагистрала „ Хемус “ пуснахме от Белокопитово до Шумен. В 4 ЛОТ на автомагистралата има напреднало нелегално строителство. Не можем да си позволим да го съборим. Предложих на депутатите текст за толерантност, не го одобриха “, добави министърът.

 

„ За бул. „ Васил Левски “ във Варна имаше доста мнения през годините. Имам подозрения и ще желая инспекция. Много бързо са правени плановете и подробните устройствени проекти. Когато се прави кампанийно строителство за да се покаже, че е приключено в избрани периоди, нормално се получават такива проблеми. В доста случаи се издава позволение за градеж, само че по-късно плановете би трябвало да се преработват. Може да има проблем и в самия план, може и в самото строителство “.

 

„ В София с жълтите павета се оказа, че има проблем в плана. Аз се слушам с кмета Йорданка Фандъкова и чакам от нея да показа ново решение за пренареждането на жълтите павета “, разяснява Шишков.

 

„ Докогато се постанова, до тогава ще работим. В момента, в който има постоянен кабинет, ние ще предадем работата. Ние се усещаме като на работа, а не на власт. Надявам се да има последователност. Проблемите в Министерство на регионалното развитие са толкоз огромни, че е наложително и не би трябвало да има загубен ден “, сподели още Иван Шишков.

 

Служебният районен министър акцентира, че няма да взе участие в постоянен кабинет, излъчен от 49-ото Народно заседание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР