Първокласниците в област Монтана тази есен са 1056. Toва е

...
Първокласниците в област Монтана тази есен са 1056. Toва е
Коментари Харесай

Повече първолаци прекрачват училищния праг в Монтанско тази година

Първокласниците в област Монтана тази есен са 1056. Toва е с 21 повече от предходната година. Със 100 по-малко обаче са учениците в района тази образователна година, демонстрират данните на Регионалното ръководство по обучение. 12 659 девойки и момчета прекрачват учебния предел на 16 септември. Те влизат в красните стаи на 61 учебни заведения, заяви началникът на РУО Трайка Трайкова.
„ Изключително съм удовлетворена, че механизмът за връщане на учениците в класните стаи сработи в район Монтана. 28 екипа са създали над 1300 визити. Установили са, че 378 деца са отпътували със фамилиите си в чужбина, 98 не са открити и за това е осведомена полицията, а 280 са върнати в класните стаи. 147 от върнатите в учебно заведение са под непрекъснато наблюдаване, защото към момента не посещават постоянно часовете. Те се водят деца в риск и за тях се прави всичко, с цел да се върнат трайно в клас”, акцентира Трайкова.
В област Монтана има към този момент дуално образование. Така се образоват учениците от специалността хлебопроизводство на учебно заведение „ Никола Вапцаров” в Монтана и машинните техници от гимназия „ Христо Ботев” в града. Дуално образование по същата компетентност има и в Лом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР